Connect with us

UFC

Topptalangerna gör matchmakerns jobb – går med på UFC-match

Publicerat

Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot. Foto_ UFC (YouTube)


Nyheter

Topptalangerna gör matchmakerns jobb – går med på UFC-match

Publicerat april 6, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

 

Arman Tsarukyan och Mateusz Gamrot är två av UFC:s mest lovande lättviktare och de är mer än redo att mötas.

Traditionellt sett så har UFC:s lättviktsdivision varit den mest talangrika i hela organisationen. Lättvikt anses ofta som den mest befolkade viktklassen och det kommer onekligen leda till fler topptalanger i divisionen.

Under de senaste åren har nya, unga fighters intagit divisionen med storm och det är nu flera som närmar sig en topp tio-rankning.

Två utav de som etablerat sig som framtida toppfighters är armeniern Arman Tsarukyan samt polske Mateusz Gamrot. Tsarukyan är rankad på elfteplats i UFC:s ranking medan Gamrot ligger på tolfte.

Nyligen tog de till Twitter för att respektfullt utmana varandra till match.

Framtida titelutmanare?

Tsarukyan har endast förlorat en utav sina arton senaste matcher – i ett möte med topprankade Islam Makhachev som armeniern tog på kort varsel. Den matchen var dessutom Tsarukyans UFC-debut, men han gick tiden ut med Makhachev och imponerade på många trots nederlag.

Sedan dess har han enbart vunnit och säkrat alltmer imponerande segrar i UFC.

Efter domslutsvinster mot fighters som Olivier Aubin-Mercier och Davi Ramos började avsluten också lossna. Först avslutade Tsarukyan Christos Giagos via TKO. Därefter ställdes han mot spanjoren Joel Alvarez, öppnade snabbt upp ett blodigt sår på sin motståndare och avslutade i den andra ronden med en skoningslös TKO.

Gamrot är före detta dubbelmästare i polska KSW och mötte svenske Guram Kutateladze i sin UFC-debut. Likt Tsarukyan förlorade Gamrot sin UFC-debut via ett jämnt domslut med är sedan dess obesegrad.

Efter att ha knockat Scott Holtzman säkrade Gamrot ett möte med UFC-veteranen Jeremy Stephens. Polacken behövde endast en minut och fem sekunder för att få veteranen att klappa ut till en kimura i den första ronden. Sedan dess har Gamrot även avslutat Diego Ferreira.

Oavsett om UFC:s matchmäklare parar ihop Tsarukyan och Gamrot nu så är det mycket troligt att deras vägar kommer att mötas i UFC – förr eller senare.

Vill du se Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot?

Annons

Fler Nyheter