Connect with us

Boxning

Tyson Fury gör återkomst i otippad returmatch!

Publicerat


Nyheter

Tyson Fury gör återkomst i otippad returmatch!

Publicerat 10 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den obesegrade boxningsvärldsmästaren Tyson ”The Gypsy King” Fury (32-0-1) har nu annonserat sin återkomst – i ett tredje möte med Derek ”War” Chisora (33-12)!

Fury tog till sociala medier för att annonsera matchen. 

– Jag har bestämt mig för att återvända till boxning för att jag kan bli den första tungviktsmästaren i historian att ha två trilogier, sade Fury i videon. En med Deontay Wilder och en med Derek Chisora. Jag har alltid sagt att jag skulle möta Derek Chisora vid slutet av min karriär, och här är vi.

Läs mer

Gav Chisora sin första förlust

Hittills har Fury och Chisora mötts två gånger. Den första gången var i juli 2011 när bägge var obesegrade med 14-0. Då var det Fury som segrade via enhälligt domslut – vilket blev Chisoras första förlust. 

Returmatchen skedde drygt tre år senare. Fury satte en intensiv press som tvingade Chisoras hörna att kasta in handduken efter den tionde ronden. 

I dagsläget har Chisora förlorat tre utav sina fyra senaste matcher, men kommer från en vinst över Kubrat Pulev sist han var aktuell. 

Fury är å andra sidan obesegrad och har byggt upp ett oslagbart rykte och aura som boxare. Han kommer senast från en knockoutvinst över Dillian Whyte.

Vem vinner det tredje mötet mellan Tyson Fury och Derek Chisora?

Annons

Fler Nyheter