Connect with us

Exklusivt

Vann bältet i Superior Challenge – nu utmanar han danske stjärnan: ”Europeisk toppmatch”

Publicerat

 

Nyheter

Superior Challenge-mästaren utmanar danske stjärnan: ”Europeisk toppmatch”

Publicerat 14 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den nykrönta Superior Challenge-mästaren Andreas Ståhl siktar på hög aktivitet och hoppar på ett nordiskt derby mot danske Louis Glismann

-Kommer ge allt i varje match, säger Ståhl till Maximum Sports.

Foto: Stev Bonhage & Andres Viracca

I september 2021 återvände den norrländske forne UFC-fightern Andreas ”Real Steel” Ståhl (14-5) till buren efter två års frånvaro.

Ståhl anslöt sig till Superior Challenge och kunde snabbt kamma hem sen bekväm seger mot polske Alan Langer. Därefter ställdes ”Real Steel” mot brasilianske Paulo Silva på Superior Challenge 24 och trots en tydlig ledning poängmässigt dök Ståhl på en nedtagning, fastnade i en giljotin och tvingades klappa ut.

Det var en stor chock med tanke på hur matchbilden såg ut innan giljotinen, samt något som frustrerade den svenske UFC-veteranen. Ståhl tog saker i egna händer, skrev till Silva, och började styra upp ett andra möte.

– Ja det var skönt att få ta en rematch emot Paulo, berättar Ståhl i intervju med Maximum Sports. Det är första gången i min karriär jag går en rematch. I den första matchen kände jag att jag hade den men fastnade i en giljotin i den tredje ronden. Det var något som jag blev frustrerad över, skrev ett meddelande till Paulo om att mötas igen och det gick han med på.

Returmatchen ägde rum på Superior Challenge 25 i december 2022. Det märktes att en helt annan gnista hade tänts hos Ståhl, som var dominant, skoningslös och brutal med sina slag på marken – vilket ledde till avslutet i den andra ronden.

Welterviktstiteln stod dessutom på spel vilket gjorde segern ännu mer prestigefull. Det var en underbar känsla för Ståhl; att vinna titeln i samma organisation han gick sin andra proffsmatch i, redan i oktober 2010.

– Ja det är ju riktigt nice att titulera sig som mästare i superior challenge, säger Ståhl. Jag gick min andra match i karriären för 13 år sedan och nu vara mästare är en skön känsla.

Läs mer

Vill ha nordiskt derby mot danske topptalangen

Som nästa i en av Europas största MMA-organisationer väntar nya utmaningar – de tuffaste utmaningarna. Det sägs ofta att det är lättare att vinna en titel än det är att försvara den och med tanke på den höga nivån som hålls inom nordisk MMA kan det säkerligen stämma.

Vanligtvis är många regerande mästare mindre engagerade gällande vem som är näst på tur. Andreas Ståhl har dock en potentiell titelutmanare i tankarna: den danske stjärnan Louis ”Spartacus” Glismann.

Under senare år har Glismann utmärkt sig som en av Nordens oslipade diamanter. Han kanske inte har den största följarskaran eller närvaron på sociala medier, men på sistone har han slagit bland andra före detta UFC-fighters Emil Weber Meek och Craig White. Han är även den enda som har besegrat den finske supergrapplern Henri Lintula.

Herrarna var bokade för ett möte i Brave i april 2020 men matchen ställdes in på grund av pandemin. De skulle även ha mötts innan dess i Cage Warriors men en skada satte stopp för derbyt.

Glismann har vid flera tillfällen uttryckt en önskan om att möta Ståhl och få revansch för sin vän och lagkamrat Damir Hadzovic – som förlorade mot ”Real Steel” i 2011. Glissmann har också tidigare sagt att han vill visa ”att Danmark är bäst”.

Rivaliteten mellan Sverige och Danmark har alltid funnits där och kan potentiellt producera en av de hetaste nordiska mötena i Superior Challenges historia.

– Jag kommer att försöka att gå vid varje tillfälle Superior har sina event, konstaterar Ståhl. En match jag skulle vilja ha är emot Louis Glismann. Det skulle vara en europeisk toppmatch.

Det finns mästare som tar sin tid gällande titelförsvar. Ståhl planerar dock att vara en aktiv mästare och vill ta varenda tillfälle han kan för att tävla och försvara sin titel – något fansen säkerligen kommer uppskatta.

– Fansen kommer att få se mig försvara bältet och ge allt i varje match, avslutar Ståhl.

Vill du se Andreas Ståhl mot Louis Glismann i Superior Challenge?

ANNONS

Fler Nyheter