Connect with us

Exklusivt

Exklusivt: Robin Roos berättar allt om stora titelmatchen – debut under UFC-veckan i Manchester

Publicerat

Svenske stjärnan Robin ”Pretty Boy” Roos gör sig redo för debutmatch i en av Europas största MMA-organisationer när han utmanar mellanviktsmästaren Dario Bellandi om bältet på Cage Warriors 175, två dagar före storgalan UFC 304 i Manchester. Maximum Sports var först med att rapportera om nyheten förra veckan – nu berättar Roos själv om nya kontraktet och titelfighten som väntar i en exklusiv intervju.
– Det är tydligt att de ser att jag är en av de bästa i Europa, säger han.

Robin Roos MMA Superior Challenge Cage Warriors 175 UFC

Robin ”Pretty Boy” Roos. Foto: Stev Bonhage / Käftsmällspodden

Efter att ha vunnit Superior Challenge-titeln, Sveriges äldsta och mest prestigefulla MMA-bälte, gör sig den stigande mellanviktaren Robin Roos nu redo för nya äventyr i Cage Warriors.

Cage Warriors är en av Europas ledande MMA-galor och framförallt en av världens största farmarligor till UFC, där bältesvinster många gånger leder till UFC-kontrakt. Fighters som Conor McGregor, Tom Aspinall, Paddy Pimblett och Jack Hermansson är bara några exempel på före detta Cage Warriors-mästare gått vidare till UFC.

Roos är bokad för debut i organisationen den 25 juli och får då en direkt titelchans när han utmanar mästaren Dario Bellandi på Cage Warriors 175. Detta under en stjärnspäckad fightingvecka i Manchester, där storgalan UFC 304 avgörs två dagar senare med två stora titelmatcher på kortet.

– Det känns riktigt bra att signa med Cage Warriors, jag har haft lite planer sen tidigare att köra i Cage Warriors just av den anledningen att det förmodligen är den bästa vägen in i UFC, säger Robin Roos till Maximum Sports.

Robin Roos får direkt titelchans på Cage Warriors 175: ”Känner mig hedrad”

Du får titelmatch direkt i debuten, vad tänker du kring den möjligheten? Vad säger det om hur Cage Warriors ser på dig och din ställning kring Europas bästa prospects?

– Jag tycker det är tydligt att de ser att jag en av de bästa som finns i Europa just nu i mellanviktsdivisionen och att de förmodligen har haft koll på mig under en längre tid. Sen vet jag inte någon annan som har gått in och fått en direkt titelmatch så jag känner mig hedrad av det.


”Jag signade en fem fight-deal med dem och sen när man har bältet så går det över till ett annat kontrakt.”


Hur ser du på matchningen och motståndet, Dario Bellandi?

– Jag har kollat en del på min motståndare och han verkar vara en bra fighter på alla distanser. Mitt mål är som alltid att gå in och tvinga på honom mitt game och jobba metodiskt för ett avslut.

Den här matchen går ju under en stor fightingvecka i Manchester bara ett par dagar före UFC 304. Kan en titelvinst här bli ditt genombrott?

– Man vet aldrig.

Detaljerna om nya kontraktet – avslöjar andra erbjudanden från KSW och OKTAGON

Vidare berättar Robin Roos mer om kontraktet han skrivit med Cage Warriors, samt om några av de andra erbjudandena han hade att välja mellan. Han erbjöds bland annat avtal med Europas två andra ledande galor, KSW och OKTAGON, men valde i slutändan att signa en exklusiv deal med Cage Warriors.

– Jag är låst till Cage Warriors, jag signade en fem fight-deal med dem och sen när man har bältet så går det över till ett annat kontrakt. Jag har som sagt varit sugen på Cage Warriors ett tag men har haft många andra erbjudanden från bland annat KSW, FNC, OKTAGON och så vidare, så det har varit en liten process att välja, säger ”Pretty Boy” och fortsätter:

– Men med tanken på den här matchen så känns det som jag valde rätt.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cage Warriors (@cagewarriors)

Cage Warriors-chefen varnar för Robin Roos striking: ”Stor internationell titelfight”

Robin Roos kommer in i titelmatchen med ett record på 7-4, med alla sina segrar via knockout eller TKO. Han har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Mästaren Dario Bellandi är 7-1 som proffs med fem raka vinster i Cage Warriors.

– Manchester har årets största MMA-vecka i Storbritannien, så det är inte mer än rätt att Cage Warriors sparkar igång den med en stor internationell titelfight. Dario har visat att han är en av divisionens tuffaste och mest dominanta fighters, men det här är den första gången han möter en striker som Robin. Det kommer bli en spännande krock mellan olika stilar, säger Cage Warriors-presidenten Graham Boylan i ett uttalande på CageWarriors.com.’

Han fortsätter:

– Med tidigare Cage Warriors-fighters som Paddy Pimblett, Molly McCann, Christian Leroy Duncan och Tom Aspinall i fokus på UFC 304 så kan fansen vara säkra på att få se morgondagens stjärnor bjuda på action under Cage Warriors-galan den 25 juli!

Cage Warriors sänds på UFC Fight Pass.

Läs mer: Andreas ”Bane” Gustafsson slåss om UFC-kontraktet – här är motståndaren!

Se även: BEKRÄFTAT: Felipe Lima klar för UFC – gör sin debut i helgen!