Connect with us

Exklusivt

Obesegrade William Swärd har lasersiktet inställt på proffskarriär!

Publicerat

William Swärd Maximum Sports MMA
Photo: Chris Önnerby
Previous1 of 2

Obesegrade MMA-talangen William ”Laser” Swärd är redo att ta steget ut till den svenska proffsscenen senare i år.

Den stundande proffsdebuten kommer att bli nästa steg i vad som hittills har varit en strålande amatörkarriär där han samlat ihop ett matchfacit på 7-0 i A-klass MMA och bland annat vunnit och försvarat lättviktstiteln i Wolf Fight Promotion.

Swärd är nu vida ansedd som ett av de mest intressanta namnen att göra sin proffsdebut under 2024. Men innan han tar steget vill han gå ytterligare en amatörmatch, denna gång i en mer pressad situation än han är van vid. Att ständigt leta sig bortom sin bekvämlighetszon är något som han har gjort till en livsstil och något som han tror kommer att ta honom hela vägen till toppen.

När ”Laser” Swärd gästade Käftsmällspodden öppnade han upp om sin vinnarmentalitet och hur han platsar i det svenska MMA-landskapet. Han berättar bland annat om hur han balanserar sin MMA-karriär med ett heltidsjobb och hur vardagsstrukturen har lagt grunden för hans framgång.

– Många kanske bara ser en vinst eller en bild på Instagram och tänker, “Han vann, fan vad kul” men de har ingen aning om hur mycket slit som ligger bakom. Hur många timmar och hur mycket av ditt hjärta som ligger bakom den där bilden. Jag går upp klockan 04:50 för att få in ett pass innan jobbet. (Jag kör) hundra på hundra, och det är därför jag måste vara så strukturerad och disciplinerad.

– Om du tittar på toppen (av MMA-Sverige) så är alla bra strikers, alla kan grappla, alla kan brottas. De som är bäst, de kan allt. De är trygga överallt. De har inte några luckor… I toppen av MMA-Sverige, där är alla tuffa. Alla är bra.


MISSA INTE: 


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av William Swärd (@williamsward)

William Swärd om matchen mot Benjamin Hajijan

Med sin obesegrade vinstsvit har 27-åringa Växjöbon klättrat till toppen av amatörscenen, en plats han delar med namn som Viktor Mangs, Anton Ringvall och Benjamin Hajijan. Konkurrensen är stenhård, men sakta men säkert håller vågen av talanger på att skvalpa över till Sveriges växande proffsscen.

Swärd har redan besegrat Hajijan i ett titelförsvar om WFP-titeln, en match han kallar för sin tuffaste hittills, och det har länge varit prat om att göra upp med Ringvall i buren.

– Jag tappade mig själv i den matchen, sade han om titelförsvaret mot Hajijan. Jag blev lite för hetsig och jag tappade det lite. Jag ville verkligen gå in och kriga och det blev verkligen ett krig i den matchen. Det var min tuffaste match. Det var mycket publik, mycket familj. Jag var underdog trots att jag hade bältet. Folk hade skrivit till mig, “Du kommer att förlora”. Men jag lärde mig jättemycket om mig själv. Jag kommer aldrig tappa mig själv igen.

– Det är många runt omkring som vill se matchen, sade Swärd om att möta Ringvall. Funkar våra scheman, funkar tajmingen, då är det en match vi båda vill ha – absolut! Men som Anton sa, ”Min karriär kretsar inte kring William” och jag säger detsamma. Jag är inte beroende av honom.

Tryck ”NEXT” för att läsa vidare om William Swärd och hans kommande proffsdebut

Previous1 of 2