Connect with us

Hetast Just Nu

AFN och Wolf annonserar historiskt samarbete: ”Något fantastiskt”

Publicerat


Nyheter

AFN och Wolf annonserar historiskt samarbete: ”Något fantastiskt”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby, Stefan Romare

Allstars Fight Night (AFN) och Wolf Fight Promotion (Wolf) har nu gått från konkurrenter till samarbetspartners! AFN kunde nyligen annonsera att de blivit majoritetsägare i Wolf och att de nu kommer jobba tätt ihop med varandra. 

Beskedet kom via ett inlägg på sociala medier 

– Efter att ha övervägt noggrant har AFN gått med på att bli majoritetsägare av organisationen bäst känd som Wolf MMA, står det i inlägget. Partnerskapet är banbrytande och ett stort moment i vår delade vision att göra sporten bättre. Vi är säkra på att våra delade styrkor kommer ge fighters och fans en upplevelse de inte hittar någon annanstans. 

Beskedet kommer som en överraskning för många, men för de med större insikt i svensk MMA fanns tecken på samarbetet tidigare.

David Jacobsson är inte enbart proffsfighter men även grundare till Wolf och annonserades för match mot Ramon Costa på AFN 5 som äger rum redan nästa lördag den åttonde mars. 

Matchen har i efterhand strukits på grund av en skada, men det var ett tecken på samarbete mellan organisationerna. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Promotorn: ”Ser till att fighters har flera matcher att gå på båda sidorna av landet”

Maximum Sports har tagit kontakt med Mohammad Babadivand, promotor och grundare av AFN, som berättade mer om majoritetsägandet samt vad samarbetet innebär. 

Babadivand menar på att det kan och kommer ske utbyte av fighters mellan organisationerna, samt att MMA-organisationerna ska se till att deras galor inte krockar och äger rum på samma datum. 

– Vi har gjort det för att få svensk MMA att växa och se till att fighters har flera matcher att gå på båda sidorna av landet. Det handlar om att bygga upp en starkare och säkrare plattform för fighters i Sverige och det är jag säker på att vi kommer åstadkomma. Detta kommer bli något fantastiskt för alla inblandade parter och för alla fighters som vill bygga en karriär i Sverige.

Redan innan det nya året började såg 2024 ut att bli ett banbrytande år för svensk MMA med rekordmånga galor samt en inhemsk scen som är starkare och mer aktiv än någonsin. 

Detta nya samarbete lär enbart höja ribban för vad som väntar svensk MMA. 

Läs mer

Vad tror du om samarbetet mellan AFN och Wolf? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter