Connect with us

Exklusivt

Supertalangen till UFC – managerns pik: ”Jörgen får äta upp sina ord”

Publicerat

Bernardo Sopai UFC Manager Majdi Shammas Jorgen Hamberg FCR MMA Maximum Sports


Nyheter

Supertalangen till UFC – managerns pik: ”Jörgen får äta upp sina ord”

Ashah Tafari

 

Av Ashah Tafari

Allstarstalangen Bernardo Sopai är klar för UFC där han hoppar in redan nu i helgen på bara fem dagars varsel. Det bekräftas nu för Maximum Sports av 23-åringens manager Majdi Shammas, som samtidigt ger en passning till FCR och MMA-profilen Jörgen Hamberg.

– Det där åldrades inte så väl, kan man säga, skrattar Shammas.

Bernardo Sopai UFC Manager Majdi Shammas Jorgen Hamberg FCR MMA Maximum Sports

Ännu en fighter går nu från svenska MMA-scenen till UFC. Detta då den 23-årige albanske supertalangen Bernardo Sopai signat med den världsledande organisationen och bokats för match redan i helgen.

Sopai har i flera år representerat Stockholmsklubben Allstars Training Center och radat upp stora vinster på Sveriges MMA-galor. Nu hoppar han in som ersättare på fem dagars varsel och möter Vinicious Oliveira från Brasilien.

Läs mer: Uppgifter: Bernardo Sopai gör UFC-debut – redan nu i helgen!

– Ryktena stämmer, bekräftar managern Majdi Shammas. Vi har haft en dialog med UFC angående Bernardo under en längre tid. Nu kom det upp en lucka, vi fick äntligen samtalet vi väntat på och Bernardo tackade ja direkt utan att tveka. Det är hans tid nu och han är redo för det här.

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av Allstars Fight Night (@afn.mma)

Hur ser du på Bernardos chanser med tanke på att det bara är fem dagar kvar till match?

– Det är absolut inga optimala förutsättningar och han möter en tuff motståndare, men i den här sporten handlar det om att vara redo när chansen dyker upp och det vet Bernardo. Han är en otrolig talang som hållit sig redo för att kunna hoppa på en sån här möjlighet direkt när det gäller och nu är det dags. De som inte redan har sett honom fightas kommer definitivt att få upp ögonen för Bernardo efter den här matchen.

Bernardo Sopai går direkt från AFN till UFC – passningen till FCR: ”Ska inte tro så högt om sig själv”

För ett par månader sedan blossade lite drama upp på svenska MMA-scenen när Fight Club Rush valde att frånta Bernardo Sopai sitt mästarbälte i organisationen. Detta efter att han valt att boka in sig för en titelfight i nystartade Allstars Fight Night istället, trots att FCR ville ha ett exklusivt avtal.

I ett längre uttalande skrev Jörgen Hamberg, matchmaker och promotor på FCR, att det var “högst olyckligt” att Sopais team var villiga att “svika sin fighters karriäsmöjligheter för att stärka sitt eget event” och att han och FCR såg det hela som “ett klart och tydligt fall där manager behöver sätta sin fighter först och inte låta andra intressen grumla deras omdöme”.

Kort därefter gav Majdi Shammas svar på tal.

– De tror för högt om sina egna galor, att om han hade vunnit två matcher till i FCR hade han fått UFC-kontrakt. Det funkar inte så, svarade Shammas som ansåg att Sopai skulle ha lika stor chans att komma till UFC genom att gå match i AFN.

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av Maximum Sports (@maximumsports.se)

Skrattar bäst som skrattar sist, får man ändå säga. Sopai vann AFN-bältet med en spektakulär insats mot brassen Geovane Vargas och hann inte ens genomföra sitt tilltänkta titelförsvar mot Ricardo Monteiro innan han nu står med UFC-kontrakt.

Med facit i hand kan man konstatera att Shammas, som representerar flera av Sveriges största fighters, visste vad han gjorde.

Vad tänker du om Jörgens kommentar nu när Bernardo faktiskt är klar för UFC?

– Man ska inte tro så högt om sig själv, säger Majdi Shammas med glimten i ögat. Jörgen anklagade mig som manager för att sätta egna intressen före Bernardos. FCR trodde att man kommer till UFC bara för att man fightas på deras gala men nu släppte han ju deras bälte och gick en match i Allstars Fight Night istället, vann AFN-titeln och är nu direkt i UFC.

Shammas skrattar till och fortsätter:

– Så Jörgen får äta upp sina ord här. Det där åldrades inte så väl, kan man säga.

Läs mer:


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter