Connect with us

Hetast Just Nu

Ali Yazbeck vinner debuten i UAE Warriors efter blodigt krig!

Publicerat


Nyheter

Ali Yazbeck vinner debuten i UAE Warriors efter blodigt krig!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson

Den stigande Malmötalangen Ali Yazbeck (5-0) gjorde nyss debut i Mellanösterns största MMA-organisation; UAE Warriors. Egyptiern Mohamed Mamdooh (5-4) stod för motståndet i ett möte mellan två lovande fighters. 

Herrarna inledde med att mäta distansen med slag och sparkar men Mamdooh fick en nedtagning drygt halvvägs in i den första ronden. Yazbeck slängde upp en armbar men Mamdooh lyckades försvara. Egyptiern tog sig sedan till halvguard men ronden tog slut innan någon hann ske. 

Yazbeck fick en omedelbar nedtagning i den andra ronden och började träffa med slag och armbågar från guard. Malmöiten lät slagen och armbågarna hagla mot sin blodiga motståndare som precis klarade sig till den tredje ronden innan domaren hann kliva emellan. 

Matchläkaren tog en nära titt på Mamdoohs vänstra öga mellan ronder och läget såg allvarligt ut, dock fortsatte matchen. 

Yazbeck inledde den tredje ronden i ett rasande tempo med höga sparkar, tog ner Mamdooh och hamnade i mount. Efter att ha träffat med slag kpplade Yazbeck en rear naked choke som tvingade Mamdooh till att klappa ut. 

Yazbeck har nu fem raka segrar med fyra avslut. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Höjs till skyarna av tränare och lagkamrater 

Redline Training Centers Yazbeck är Europeisk mästare i Shooto och var länge redo att ta klivet till proffs men hade svårt med att få motstånd. Han har länge ansetts som en oslipad diamant av många andra på Redline och har i tystnad väntat på sin chans att göra entré på den svenska MMA-scenen.

Med tanke på hur det gått för Yazbeck sedan han tagit debuterade som proffs är det förståeligt varför det varit svårt att hitta motståndare. 

Yazbeck körde över Abbe Hussein i sin proffsdebut på Fight Club Rush 14 och vann via submission i den andra ronden. Därefter behövde Yazbeck drygt en minut för att låsa ut Hama Dara.

I sina två följande matcher besegrade Yazbeck först Kevin Osorio och sedan Elves Oliveira

Läs mer

Vad tyckte du om hur Ali Yazbeck presterade på UAE Warriors 47?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter