Connect with us

Exklusivt

”Jiffa” Kundo utmanar Viking Karlsson – efter virala knocken mot ”Megic Mike”

Publicerat


Nyheter

”Jiffa” Kundo utmanar Viking Karlsson – efter virala knocken mot ”Megic Mike”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I den sista, svenska MMA-galan under 2023 kunde den forne Love Island-deltagaren Jaffa ”Jiffa” Kundo säkra en enorm seger som satte honom på kartan och nu öppnar han för ett potentiellt möte med Viking Karlsson.

Det var på Allstars Fight Night (AFN) 4 som Jaffa Kundo ställdes mot Deng ”Megic Mike” Dawood i den delade huvudmatchen. 

Det var en hajpad, framemotsedd match men herrarnas staredown under presskonferensen varade längre än matchen. Kundo behövde endast 26 sekunder för att lossa iväg en slägga till överhandshöger som träffade utmärkt och avslutade matchen. 

Kundo gästade Käftsmällspodden Göteborg efter segern och avslöjade att det inte skulle krävas mycket för att få ihop en rematch mot ”Megic Mike”.

– Inte mycket, det är bara att han hör av sig, svarade Kundo. Förra gången hörde jag av mig, jag utmanade ju honom till den här matchen så det hade ju varit skämmigare för mig om jag hade förlorat den, jag utmanade ju honom. Det krävs inte mycket! Han hör av sig och med rätt förutsättningar, så är matchen igång!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Han vill nog helst stå upp och det blir perfekt”

Även om inget är hugget i sten ännu så ser Kundo att han kan återvända till buren inom en nära framtid. 

Kundo låser sig dock inte fast vid ”Megic Mike” eller TikTok-profiler – han siktar mot väletablerade fighters.

– Det känns som att det kan komma en fight riktigt snart. Jag har även kikat på listan på folk, hur det ser ut i Europa och Sverige. Jag såg några namn som jag är sugen på, faktiskt.

Det finns en särskild motståndare som Kundo sneglat på särskilt mycket: Fight Club Gullmarsplans Viking Karlsson.

Den tillbakadragna Karlsson lyser med sin frånvaro på sociala medier och har skapat en slags mystik runt sig själv som fighter.

Kundo se rett potentiellt möte med Karlsson som en klassisk match mellan grappler och striker. 

– Det finns folk som Viking Karlsson, bland annat. Viking Karlsson, jag är intresserad av honom. Jag såg en av hans matcher jag tänkte ”Han har bra rörelse” och jag tror nog det kan bli jämnt. Han vill nog helst stå upp och det blir perfekt med någon som vill stå upp för jag har ju grapplingen och har inte han det så har jag ju fördelen!

Sist Karlsson tävlade var på Fight Club Rush 13 där han mötte Robin Larsson. Den första ronden var relativt jämn men Larsson började sedan ta över och vann på TKO i den tredje ronden. 

Det återstår att se vem Kundo ställs mot härnäst, men hans knockout över ”Megic Mike” har utan tvekan satt honom på kartan och den svenska MMA-scenen verkar välkomna honom med öppna armar. 

Läs mer

Vill du se Jaffa ”Jiffa” Kundo mot Viking Karlsson? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Tycker du att Jaffa ”Jiffa” Kundo bör möta VIking Karlsson härnäst? Kommentera på sociala medier! 

ANNONS

Fler Nyheter