Connect with us

Exklusivt

Landslagstalangen vill möta Nermin Hajdarpasic: ”Vill slå sönder honom”

Publicerat


Nyheter

Landslagstalangen vill möta Nermin Hajdarpasic: ”Vill slå sönder honom”

Publicerat 20 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Piwinski

Robin Larsson Nermin hajdarpasic. Foto_ Tomasz Piwinski

Både Robin Larsson och Nermin Hajdarpasic är tungviktare och arbetskollegor från Eskilstuna – det lär dock inte hindra de från att mötas i buren framöver.

På Fight Club Rush (FCR) 13 i augusti i år återvände Larsson efter ett långt uppehåll från MMA. Sist han hade tävlat var i november 2018 – ett uppehåll det finns en bra förklaring till.

Larsson är en erfaren representant av det svenska MMA-landslaget och han har deltagit i ett flertal stora mästerskap. Han var på väg att åka på VM i A-klass-MMA med det svenska landslaget under 2019 när hans son plötsligt slutade andas. VM-planerna fick ställas in och när Larssons son tillfrisknade inleddes pandemirestriktioner.

Tid med familjen var dock något Larsson välkomnade i stunden. När Larsson väl var tillbaka i träning var det dock Hajdarpasics framgång inom proffs-MMA som verkligen fick igång glöden.

– Jag började komma tillbaks till träning när [restriktionerna] släppte till, berättade Larsson i ett framträdande på Käftsmällspodden. Sedan får man ju ändå tacka Nermin Hajdarpasic som började bete sig som ett svin så man vill slå sönder honom i buren och började träna på allvar igen!

Larssons återkomst till MMA var planerad långt innan Hajdarpasic slog igenom. Det är helt enkelt så att Hajdarpasic fick Larsson att träna hårdare.

– Vi hade väl börjat träna och prata om var min karriär skulle ta vägen men sedan var det han som kom och fick bägaren att rinna över, berättar Larsson. ”Den här killen måste vi slå sönder.” Då började man träna på riktigt.

Läs mer

”Han är så jävla irriterande”

Hajdarpasic slog igenom under 2021 med tre raka segrar, inklusive knockoutvinster över Salif Diop och Irman Smajic. Det var inte enbart Hajdarpasics slipade boxning som gjorde honom popular, men även hans rappa repliker och utmaningar på mikrofonen.

Larsson erkänner att Hajdarpasic, som vunnit SM i boxning, är en duktig fighter. Han är dock också någon som går Larsson på nerverna.

– Det som är synd med Nermin är ju att han faktiskt kan slåss, för han är ju så jävla irriterande så man önskar ju att han var lite sämre än vad han är, säger Larsson med ett skratt. Nej men jag får ju säga att han kan slåss men han tror på sig själv alldeles för mycket. Han håller inte den kvalitén som han själv tror att han håller.

Med drygt fyra års frånvaro återvände Larsson på FCR 13 mot frågetecknet Viking Karlsson. Medan det fanns mycket information om Larsson var Karlsson ett mysterium med fina meriter inom boxning och brottning.

”Nermin ville ju ha tjocka killar att slå på”

Efter en relativt jämn första rond började Larsson ta över matchen, stoppade motståndarens offensiv, och kammade hem segern via TKO i den tredje ronden. Återkomsten var en succé och Larsson tydliggjorde sin önskan om att ta klivet till proffs.

Tungviktarna har dock inte enbart jobbat tillsammans tidigare, de har även sparrats. När Hajdarpasic förberedde sig för boxnings-SM var Larsson en av de som agerade sparringpartner.

Enligt Larsson var det betydligt jämnare boxningssparring än vad man hade trott med tanke på Hajdarpasics meriter – vilket bäddar för en spännande potentiell MMA-match.

– En match mellan oss skulle ju inte avgöras särskilt mycket beroende på om man såg hur sparringutbytet gick, säger Larsson- För Nermin ville ju ha tjocka killar att slå på och jag slog honom. Så på den tiden var det väldigt jämnt, när vi körde boxning.

Larsson, som har en bakgrund inom Kung Fu, är på pappret utan tvekan den mer allsidiga och MMA-erfarna fightern. Som representant för det svenska MMA-landslaget har han mött bland andra den obesegrade supertalangen Murtaza Talha och han visade ett iskallt lugn på FCR 13.

Den erfarenheten kan enligt Larsson vara avgörande i ett möte med Hajdarpasic.

– Jag ser ju på [Hajdarpasics] matcher, han har ju inte lärt sig tillräckligt mycket om MMA för att kunna slå mig sen, konstaterar Larsson.

Vare sig det sker på FCR 14 i november eller på en framtida gala så har Hajdarpasic utan tvekan funnit en motståndare villig att möta honom i mitten av buren. Härnäst väntar en tuff utmaning i Oktagon för Hajdarpasic, det återstår att se vad som väntar därefter.

Vill du se Robin Larsson mot Nermin Hajdarpasic?

ANNONS

Fler Nyheter