Connect with us

Senaste nytt

Bilal Tipsaev avslöjar sin plan: ”Sedan till UFC!”

Publicerat


Nyheter

Bilal Tipsaev avslöjar sin plan: ”Sedan till UFC!”

By Sofia Gembel

Foto: Tomasz Piwinski & FCR

Om lite drygt en vecka äger Allstars Fight Night 4 (AFN) rum i Stockholm! 

Nyligen annonserades en match för galan med en fighter som många har längtat efter att få se i buren igen. Bilal Tipsaev ställs mot en brasiliansk fighter vid namn Italo Lima i ett fjäderviktsmöte! 

Maximum Sports har varit i kontakt med Tipsaev och fått ta del av några av hans tankar inför mötet. 

”Jag är jättetaggad på att tävla nu på AFN. Inför matchen har jag tränat som jag alltid gör, jag har inte haft någon specifik förberedelse inför den här matchen”.

Han fortsätter med:

”Jag vet inte så mycket om min motståndare. Jag vet bara att han har kört i mellanvikt och i lättvikt tidigare”.

Lima är en brasiliansk grappler som kommer från sin senaste match på Cage Warriors 163, där han mötte Teddy Stringer som vann via TKO (armbågar) i första ronden.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Nekad till att få gå match

Tipsaev var bokad för att gå match på Sparta Championship Fighting 3 i oktober tidigare i år, men tyvärr blev den matchen inställd. Den Allstars-baserade Tipsaev rese till Wien med sitt team, men under läkarkontrollen blev han nekad till att få gå matchen. Detta var på grund av att han hade för lågt blodtryck. 

”Jag tror att hård viktnedgång gjorde sin grej” berättar han som orsak till det låga blocktrycket. Men nu mår han bra och han berättar att han känner sig redo och är taggad för matchen på AFN.

Efter matchen på AFN, planerar Tipsaev att tävla på Sparta Championship Fighting i Österrike. Det är dock inte bokat ännu. 

Han avslutar med att berätta:

Jag vill bara bygga min win streak och sen gå till UFC”.

En av de mest lovande talangerna

Idag har Tipsaev ett matchfacit på 5-2-1. I hans fyra första proffsmatcher samlade han ihop ett matchfacit på 2-1-1, för att sedan göra sin debut på Fight Club Rush.

Här gick han matcher där han besegrade Frederik Skov Strauss och rivalen Glenn McVeigh via enhälligt domslut. Sin tredje match i organisationen gick han mot den spanska fightern Hecher Sosa, där Tipsaev tyvärr förlorade efter tre underhållande och hårda ronder. 

Sist vi såg Tipsaev i buren var på Allstars Fight Night 1, som ägde rum i somras. Han återvände då till vinstkolumnen efter att ha vunnit huvudmatchen mot Lucas Perreira

Läs mer

Kommer du till AFN 4 och ser Tipsaevs match?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter