Connect with us

Boxning

Otto Wallin om stormatchen: ”Jag har blivit bättre”

Publicerat


Nyheter

Otto Wallin om stormatchen mot Anthony Joshua: ”Jag har blivit bättre”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu på lördag kommer den svenske tungviktsboxaren Otto ”All In” Wallin (26-1) ta sig an den brittiske tungviktsmästaren och OS-guldmedaljören Anthony Joshua (26-3). 

Inför matchen så har Joshua endast vunnit två utav sina fyra senaste matcher och många inom boxningsvärlden anser att britten inte riktigt varit sig själv sedan flera tunga förluster under de senaste åren. 

Wallin, å andra sidan, lyser med självförtroende. Han äntrar matchen med sex raka segrar och anser att han har bra anledning att tro gott om sina chanser. 

– Givetvis är jag självsäker, annars hade jag inte tagit matchen, berättade Wallin för DAZN.

– Jag tycker att jag har visat att jag är en bra fighter tidigare, jag gav Fury en bra match och jag tar stolthet i mitt arbete. Jag har jobbat väldigt hårt för att komma till den platsen jag är på nu. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Svårt för honom att förstå…”

Sedan Joshua blev knockad av Andy Ruiz i juni 2019 har han varit märkbart annorlunda, både i ringen men även utåt sett i media.

Wallin har utan tvekan lagt märke till förändringen hos Joshua och ser det som en öppning för att ta för sig av rampljuset. 

– Jag anser att Joshua inte varit den aggressiva ”sök och förgör”-killen som han blev känd som när han var på väg upp. Han vann OS-guld, han blev proffs och knockade alla, knockade Klitschko. Det har varit svårt för honom att förstå at han också är sårbar, att han också kan förlora.

– Han har inte sett likadan ut – och jag har blivit bättre!

Wallin är inne på en het svit i sin karriär och förlusten mot Fury har åldrats fantastiskt väl. 

Joshua må vara favorit hos oddsmakarna men Wallin har en bra möjlighet att skrälla och stiga in i rampljuset som bästa boxarna från Europa. 

Läs mer

Hur går det för Otto Wallin mot Anthony Joshua? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter