Connect with us

Exklusivt

Camilla Danielsson inför kommande matchen: ”Det är svårt att hitta tjejer som vill möta mig”

Publicerat

 

Nyheter

Camilla Danielsson inför kommande matchen: ”Det är svårt att hitta tjejer som vill möta mig”

Publicerat februari 1, 2023

By Lisa Melin Johansson

Ett av de mest meriterade namnen på stjärnspäckade galan Sthlm Fight Night är Camilla Danielsson. Med inte mindre än fem SM-guld, nordiskt guld, baltiskt guld och silver i både VM och EM är hon en självklarhet inom thaiboxningens toppskikt.

För Maximum Sports delar Danielsson med sig av tankarna inför den kommande matchen mot spanjorskan Patricia Lopez.

Camilla Danielsson, som representerar mästarfabriken Odenplan Fightgym, har dominerat 45-kilosklassen i thaiboxning under många år nu. En prestation som tyvärr inte enbart är till fördel, då hon liksom många andra VM-medaljörer fått svårt att hitta motståndare. Föregående SM stod hon ensam anmäld i sin viktklass, och fick i stället heja på klubbkamraterna.

– Det är svårt att hitta tjejer runt om i Norden och i Sverige som vill matcha, framför allt finns det ingen just nu som kör i min viktklass. Utomlands däremot finns en hel del duktiga tjejer i min vikt, när jag deltar på de stora internationella mästerskapen är vi alltid flera stycken. Proffsmatcher är svårare att få till av någon anledning, men vi kämpar på för att hitta dem!

Läs mer: Svensk thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Går upp en viktklass för att få motstånd

Danielsson är inte rädd för att möta stora motståndare, och inför matchen som går av stapeln 25 februari på Münchenbryggeriet går hon upp en viktklass.

Min motståndare är både längre än mig och kommer ner från ännu högre viktklasser, medan jag går upp. Däremot har jag ett litet övertag rent erfarenhetsmässigt, så jag ser det som att det jämnar ut oddsen mellan oss. Det blir en rolig utmaning både för henne och för mig!

Patricia Lopez beskrivs som en eldig fighter med över 20 matcher i bagaget, som med vinsten i sikte åker hela vägen till Sverige för att matcha. Det är dock inget som oroar Danielsson.

– Det jag har sett av henne är att hon har en tekniskt fin stil, vilket jag tycker ska bli kul att möta.

Det har under lång tid varit skralt med thaiboxningsgalor i Stockholmsområdet, varav nya Sthlm Fight Night fått både fighters och fans att jubla.

Det ska bli otroligt roligt att gå match i Stockholm, eftersom jag i princip enbart fightats utanför Sveriges gränser annars. Och de senaste två svenska mästerskapen jag deltagit i (2019 och 2021) arrangerats nere i Göteborg.

Läs mer

Revansch i sikte

Framöver har Camilla Danielsson siktet inställt på revansch mot sin italienska rival Elisabetta Solinas.

Jag gick en match i somras i Italien om WBC-europatiteln mot en italienska som jag förlorade mot via delat domslut. Jag vill ha en rematch mot henne, kanske när det är dags för henne att försvara titeln. Kanske på svensk mark denna gång, om det går att få till.

Maximum Sports ser fram emot att få se Camilla Danielsson i ringen igen, och önskar henne stort lycka till på Sthlm Fight Night!

Läs mer om Sthlm Fight Night och se fullständigt matchkort här!

ANNONS

Fler Nyheter