Connect with us

Senaste nytt

Darren Till hyllar Khamzat Chimaev: ”Hur kan man hata killen?”

Publicerat


Nyheter

Darren Till hyllar Khamzat Chimaev: ”Hur kan man hata killen?”

Publicerat 19 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den brittiske stjärnan Darren Till har fortfarande enbart gott att säga om UFC-svensken Khamzat Chimaev.

Vänskapen mellan dem fångade MMA-fans hjärtan och herrarna skulle kunna lära sig otroligt mycket av varandra medan Till tränade på Allstars Training Center i Stockholm.

Khamzat gick senast match på UFC 273 där han besegrade andrarankade Gilbert Burns i ett blodigt och vilt krig som gick tiden ut.

Medan många har hyllat Khamzats orädda inställning mot en farlig motståndare som burns finns det de som varit mindre positiva. Kritiker menar att Khamzat visade svagheter och var slarvig, att det sänker hans potential som  fighter. Till håller dock inte alls med.

Darren Till om Khamzat: ”Den enda riktiga superstjärnan i UFC”

I ett framträdande på Submission Radio berättade Till vad han tyckte om Khamzats match mot Burns.

– Den elfterankade killen har gått fyra matcher i UFC, och han bara kommer in och slår världstvåan… Hur kan man hata killen för det? Killen är en fucking superstjärna. Killen är den enda riktiga superstjärnan i UFC just nu.

Många fighters formas i motgång. Ofta kan lärdomarna från motgång vara betydligt bättre än de som en enkel seger medför. 

Det återstår att se hur Khamzat implementerar de lärdomarna han tagit från kriget med Burns. 

– Jag vet vad Khamzat har inom sig, förklarade Till. Det bästa med den här matchen är att han fick känna hur det känns att bli slagen och verkligen kämpa för att få vinsten. Eftersom det ändrar dig… Jag sa till honom backstage: ”Det här är vad du behövde. Det här är nog det bästa resultatet du kunde fått, eftersom det innebär att du nu kommer träna ännu hårdare och du kommer lyssna på strategin från din coach ännu bättre. Det handlar inte bara om att gå ut dit och knocka snubbar.

Faktumet att Khamzat tagit sig till en tredjeplats i divisionen på endast sin femte match i UFC säger oerhört mycket.

Det är mycket möjligt att ett framtida möte med den tvåfaldiga titelutmanaren Colby Covington väntar.

Annons

Fler Nyheter