Connect with us

Boxning

Diego Sanchez gör återkomst – mot forne UFC-kommentatorn!

Publicerat


Nyheter

Diego Sanchez gör återkomst – mot forne UFC-kommentatorn!

Publicerat 21 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den härdade publikfavoriten är nu tillbaka för att göra sin debut i boxning!

Nu är det klart: den forne UFC-fightern Diego Sanchez kommer att möta den forne UFC-fightern och kommentatorn Dan ”The Outlaww” Hardy – i boxning! 

Matchen kommer ske på underkortet av boxningsgalan Ricky Hatton vs Marco Antonio Barrera på AO Arena i Manchester, England, den andra juli. 

Sanchez vs Hardy annonserades av boxningspromotorn själv.

Läs också: 

Har vunnit en utav sina fyra senaste 

Sanchez blev en publikfavorit i UFC på grund av sun orädda och publikvänliga stil. Han utmanade den dåvarande lättviktsmästaren BJ Penn i december 2009 men förlorade via TKO. 

De senare åren i Sanchez karriär präglades dock av många förluster samt bisarra utspel av hans före detta tränare Joshua Fabia. Många inom MMA-världen var väldigt kritiska mot Fabias näst intill kultliknande ritualer och träningsmetoder – som inkluderade att jaga fighters med en kniv. 

Så småningom gick Sanchez och Fabia skilda vägar. Sanchez blev dock släppt av UFC och kommer senast från en poängförlust mot Kevin Lee på Eagle FC 46.

Hardy utmanade också om en UFC-titel under sin tid i organisationen. Han mötte Georges St-Pierre om welterviktstiteln år 2010 men förlorade – och inledde en tuff förlustsvit därefter. 

Han avslutade sin UFC-karriär med två raka segrar men en hjärtsjukdom hindrade honom från att fortsätta tävla. Hardy började då som kommentator för UFC och blev snabbt en favorit hos fansen, men en dispyt med UFC ledde till att han lämnade företaget.

Vem vinner: Diego Sanchez eller Dan Hardy?

Annons

Fler Nyheter