Connect with us

Senaste nytt

Kevin Mickelsson brutalt stoppad i proffsdebuten

Publicerat

 

Nyheter

Kevin Mickelsson brutalt stoppad i proffsdebuten

By Sofia Gembel

Foto: @kevinmickelsson & FCR

En av matcherna på underkortet som flera såg fram emot på FCR 19 var lättviktsmötet mellan Kevin Mickelsson och Fredrik Ljunglund! 

Matchen började i ett relativt lugnt tempo där vi fick se lite striking med hårda träffar. Matchen togs sedan ner på mattan där Mickelsson delade ut ground and pound. Han tog sedan ett grepp runt Ljundlunds hals, men Ljundlund tog sig ur och därefter tog Mickelsson matchen upp på fötterna igen.

De hamnade på mattan igen, där Ljunglund tog topposition och var mer dominant och vann via TKO med sin hårda ground and pound i första ronden.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Debut som proffs

Båda herrarna gjorde proffsdebut ikväll! Planen var att Mickelsson skulle göra sin proffsdebut på Wolf Fight Promotion 8 i slutet på september förra året, men på grund av en knäskada behövde han skjuta upp debuten.

Mickelsson är erfaren thaiboxare och vi har delvis sett honom på STHLM Fight Night 1. Men han har även tävlat i både SM och EM i thaiboxning, samt hunnit gå två matcher i A-klass i MMA. Han tränar på Stockholm Muay Thai och på Pancrase, med delvis Zebaztian Kadestam.

Ljunglund representerar Komjoh Hapkido TKD Klubb Ådalen där han tränar tillsammans med Viktor Mangs.

Senast vi såg honom slåss var på Allstars Fight Night 1, där han ställdes mot Henric Lönnrith och vann via domslut. Han har tidigare besegrat figters som John Oldenqvist, Zelim Zubairaev och Johan Dahl.

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter