Connect with us

Nordiska/skandinaviska fighters

Waltteri Häkkinen vinner efter blodigt krig!

Publicerat


Nyheter

Waltteri Häkkinen vinner efter blodigt krig!

 

By Sofia Gembel

Foto: Daniel Schälander, FCR, Marijo

Kvällens andra match på huvudkortet på FCR 19 ägde precis rum! Här såg vi svenska Raymond Johansson välkomna finska Waltteri Häkkinen till buren i ett fjäderviktsmöte!

Första ronden började i ett relativt lugnt tempo där de båda delade ut sparkar och slag. Tempot höjdes successivt och ronden blev mer aggressiv. Hakkinen la i en extra växel och pressade Johansson mot gallret och fick Johansson att börja blöda i ansiktet. 

Med en minut kvar av ronden tog de ner matchen på mattan där vi fick se Johansson leverera flera hårda armbågar i ground and pound. 

Andra ronden började med slagväxlingar som sedan ledde till grappling mot gallret. Häkkinen gick för nedtagning och tog topposition. Häkkinen höll kontrollen och placerade flera hårda armbågar och slag i Johanssons ansikte.  

Tredje ronden började med att Häkkinen gick på nedtagning nästan direkt, Men Johansson tog kontrollen nere på mattan och publiken började ropa ”Johansson”. 

De fortsatte matchen på mattan mot gallret och Häkkinen tog Johanssons rygg. Johansson tog kontrollen ännu en gång och stod upp och delade ut slag mot Häkkinen som låg på mattan. De ställde sig sedan upp och vi fick se några slagväxlingar innan ronden tog slut.

Waltteri Häkkinen slutar som segrare via enhälligt domslut efter tre hårda och underhållande ronder!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Sverige vs. Finland

Johansson representerar MACC/Cteam där han tränar med fighters som Wasi Adeshina som vi också ser på kvällens gala. Johansson kommer från sin senaste match på FCR 18 där han mötte och besegrade Joona Hannula via TKO i första ronden. Även matchen innan det vann han via TKO i första ronden, mot Dimitris Dimitradis på FCR 17. 

Häkkinen är en av Finlands större talanger och han gjorde sin proffsdebut för nästan exakt ett år sedan. Då ställdes han mot Hama Dara och vann matchen via submission (brabo choke) i första ronden. Därefter har vi sett honom på både FCR 16 och FCR 17, där han besegrade Djaba Murtazaliev och Martin Corney

Han var bokad för att möta Wasi Adeshina på FCR 18, men det mötet blev inställt. 

Läs mer

 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter