Connect with us

Senaste nytt

GSP riktar kritik mot Khamzat: ”Kan inte fightas sådär”

Publicerat


Nyheter

GSP riktar kritik mot Khamzat: ”Kan inte fightas sådär”

Publicerat 28 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Man kan inte bara gå in och försöka utbyta slag sådär”

Om du frågar UFC-legendaren ”GSP” Georges St-Pierre så behöver Khamzat Chimaev ta till stora förändringar inför nästa match i UFC.

Succésvensken Khamzat gick vad många redan ser som årets match mot Gilbert Burns på UFC 273 tidigare i månaden. 

Matchen speglade dock inte Khamzats tidigare prestationer då han kört över i stort sett varenda motståndare. Khamzat blev sänkt, träffad över hundra gånger och fick kämpa sig till en domslutsvinst. 

Den forne UFC-mästaren GSP tyckte utan tvekan matchen var underhållande och en positiv lärdom för svensken. Samtidigt anser St-Pierre att Khamzat behöver göra stora förändringar inför sin nästa match. 

– Jag tycker det var en bra match för honom, berättade St-Pierre för MMA News. Han behövde detta eftersom han körde över alla som en varm kniv genom smör. Man behöver lite motgång ibland och i den motgången blir man bättre, du uppgraderas. Så jag tycker det var en bra match för honom. 

– Det är inte bra att bli träffad i huvudet. Jag tyckte om matchen, men jag tycker inte han gjorde den smartaste fighten. Jag tycker att han kunde ha gjort det enklare för sig själv. Han är bara van vid att köra över alla sådär men du kan inte fightas sådär på elitnivån. Man måste förbereda sig, skapa taktik, bli den perfekta fienden för sin motståndare. Man kan inte bara gå in och försöka utbyta slag sådär. 

Läs också: 

Colby Covington nästa? 

UFC:s vs Dana White har tydliggjort sitt intresse för att matcha Khamzat mot den kontroversiella tvåfaldiga titelutmanaren Colby Covington

Covington kommer senast från sin andra förlust mot den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman. Det var dock en jämn tillställning som gick alla fem ronder och där bägge fighters pressades. 

Covington är rankad på förstaplats i UFC:s ranking medan Khamzat vilar på plats nummer tre. Det är en logisk matchning men en där Khamzat troligtvis inte kan vara lika vårdslös. 

Oavsett vem det sker mot så verkar hela MMA-världen vänta på Khamzats nästa match. 

Håller du med Georges St-Pierre – borde Khamzat ha fightats annorlunda? 

Annons

Fler Nyheter