Connect with us

Senaste nytt

Uppgifter: Alexander Gustafsson klar för ny UFC-match!

Publicerat


Nyheter

Uppgifter: Alexander Gustafsson bokas för ny UFC-match!

Publicerat 27 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Ryktas gå match i London

Efter snart två års frånvaro ser den svenske UFC-fightern och tvåfaldige titelutmanaren Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-7) ut att vara redo för återkomst till oktagonen – för ett möte med Nikita Krylov (27-9).

Enligt uppgifterna till Frontkick.online, som ännu inte bekräftats av UFC, kommer mötet att ske i lätt tungvikt den 23 juli. I dagsläget är platsen för UFC:s gala den 23 juli inte annonserad men flera uppgifter antyder på att galan går av stapeln i London. 

Läs också: 

Måste bryta sig loss från tuff förlustsvit

Sist Gustafsson tävlade i Europa var på hemmaplan i Stockholm då han knockade Glover Teixeira i den femte ronden. Teixeira har sedan dess gått vidare till att vinna UFC:s lätt tungviktstitel. 

Därefter utmanade Gustafsson Jon Jones, den dåvarande UFC-mästaren i lätt tungvikt, men förlorade via TKO. Sedan dess har han dessutom förlorat två raka matcher via submission – först mot Anthony Smith och sedan i tungvikt mot Fabricio Werdum

Gustafsson skulle ha återvänt mot Paul Craig i september förra året men stoppades på grund av en skada. Sedan bokades ”The Mauler” för en tungviktsmatch mot Ben Rothwell – som istället blev sparkad från UFC av ännu oklara anledningar. 

Ukrainaren Krylov är inne på sin andra vända i UFC och har haft blandade resultat. Efter att ha slagit Jonny Walker i mars förra året har Krylov förlorat två raka matcher, först mot Magomed Ankalaev sedan mot ovannämnda Paul Craig. 

Det återstår att se om uppgifterna är korrekta, men oavsett så är en vinst väsentlig för Gustafsson. 

 

Annons

Fler Nyheter