Connect with us

Senaste nytt

Khamzat vs Colby Covington? Gilbert Burns är skeptisk

Publicerat


Nyheter

Khamzat vs Colby Covington? Gilbert Burns är skeptisk

Publicerat 27 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Tror inte att Colby möter Khamzat”

Det verkar som att många MMA-fans längtar efter att se svenske Khamzat Chimaev mot den tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington – en match som Gilbert Burns inte tror blir av. 

Burns och Khamzat gick tre hårda, blodiga ronder på UFC 273 tidigare i månaden. Även om mycket av 2022 återstår så ser många redan Khamzat vs Burns som årets bästa match. Bägge fighters sänktes och testades men i slutändan var det den svenske stjärnan som segrade via enhälligt domslut.

Efteråt uttryckte UFC:s vd Dana White, till fansens förtjusning, ett intresse för att se Khamzat mot Covington. Matchen har potential att bli en av årets mest framemotsedda UFC-möten – om Covington går med på det. 

Läs också: 

Burns: ”Tror inte att Colby möter Khamzat”

I en intervju med MMA Junkie avslöjade Burns sitt tvivel kring att matchen blir av. 

 – Det är en tuff match men först och främst – Colby måste acceptera matchen och det tror jag inte att han gör, förklarar Burns. Jag vet inte varför, men jag har bara en känsla att han inte kommer att ta matchen. Det är så jag känner. Jag tror att det skulle bli en väldigt tuff match, en väldigt, väldigt jämn match. Men jag tror bara inte att han säger ”ja”. Jag tror bara inte det. – Kanske Belal [Muhammad] är där och så bokar de Belal vs Khamzat. Jag sa att jag kommer att vara redo för en returmatch, så vi får se. Jag vill ha stora fighter, det är vad jag söker. Men jag tror inte att Colby möter Khamzat.

 Khamzat fick utstå mer motgång på en rond med Burns än vad han gjort i alla sina tidigare matcher sammanlagt. Trots det lyckades han kämpa i uppförsbacke och klarade sig igenom situationer där många andra fighters hade blivit avslutade.  Om Khamzat och Covington faktiskt möts så tror Burns att det drivet, hjärtat och rena kraften svensken besitter lär vara avgörande enligt Burns. 

– Det blir en väldigt jämn match vi måste se Khamzat gå fem ronder och Colby har gjort det ett par gånger. Väldigt tuff fight. Jag vet inte om Colby kan brottas med honom. Jag vet inte om Colby kan ta alla de slagen. Colby har definitivt inte slagkraften som krävs för att skada Khamzat. Jag ser nog Khamzat som favorit i den här matchen.

 Oavsett vad som väntar Khamzat så kommer hans stjärnstatus se till att en titelchans inte är allt för långt bort.  

Har Gilbert Burns rätt – kommer Colby Covington neka match mot Khamzat? 

Annons

Fler Nyheter