Connect with us

Exklusivt

Intervju med Vilda Ekhorn om stenhårda matchen på Sthlm Fight Night

Publicerat

 

Nyheter

Intervju med Vilda Ekhorn om stenhårda matchen på Sthlm Fight Night

Publicerat mars 2, 2023

By Lisa Melin Johansson

Mötet mellan Vilda Ekhorn och Vanessa Romanowski blev en riktig publikfavorit på succégalan Sthlm Fight Night, och de flesta är nog beredda att hålla med om att det tveklöst räknas som underkortets huvudmatch. För Maximum Sports berättar Ekhorn, hemmahörande Onechai Muay Thai, om känslorna under matchen, hur hon förberedde sig för vinsten, och om planerna framöver.

Fotograf: Tomasz Piwinski @sportvisionphoto

Det var en till synes lugn och målmedveten Vilda Ekhorn som äntrade ringen i Münchenbryggeriet, och inledde uppvisningen med att bjuda på en vackert utförd wai kru ram muay (thailändsk traditionell ’dans’ som utförs innan match).

   – Känslorna innan matchen var som vanligt, jag är taggad och känner mig redo! Jag försöker alltid bara tänka utifrån mig själv och mina styrkor, inte fokusera på min motståndares styrkor och svagheter. Så jag peppar mig och pratar med mig själv som om jag vore en kompis jag hejar på.

Läs mer: Svensk Thaiboxning 2023: Guide, Schema, Rykten

Blev chockad av hennes power

Från första sekund höll båda tjejerna högt tempo och vi fick se riktigt fina växlingar av tekniker – att det är två fajters på hög nivå rådde det ingen tvekan om. Romanowski är inte bara flerfaldig svensk juniormästarinna, utan har även tagit JVM-guld och matchat en hel del i Thailand.

   – Under matchen blev jag helt ärligt chockad av hennes power. Jag minns att jag, när hon satte ett par slag i mitt ansikte, tänkte att ”Okej, det här kommer bli fem ronders krig”, speciellt i andra ronden som var riktigt tuff.

I hörnan hade Ekhorn sin coach Peter Wetzelmayr, som varit med henne sedan hennes resa inom thaiboxningen startade.

   – Något jag uppskattar med Peter är att han är så himla lugn mellan ronderna, det första han gör är att ge mig några sekunder att hämta andan, för att därefter ge mig info i lagom mängd. Första rondvilan tänkte jag faktiskt ”Ska han inte säga något mer?”, men han gav mig några få värdefulla tips för hur jag skulle utveckla det jag redan gjorde, i stället för en massa nya, hetsiga grejer.

Vann via teknisk knockout

Redan i första ronden fick Ekhorn in ett cut i Romanowskis panna, och fick även ner henne på canvasen. Därefter styrde hon matchen till vinst via teknisk knockout i rond tre.

   – När hon gick ner första gången tänkte jag ”Herregud hände det där precis?” och det gav mig ett driv att bara köra på! Efter matchen var jag såklart jättenöjd och glad, men har också haft någon konstig känsla mina senaste matcher att jag inte gjorde så många saker. Jag är nog bara lite väl kritisk och känner att jag velat göra saker på ett annat sätt. Men ska landa lite i känslan och vad andra personer sagt om matchen, och sedan ska jag såklart kolla på den själv för lär få en ny uppfattning.

Läs mer: Spana in det fullständiga matchkortet för Muay Thai for Life 5.0!

Trots den relativt lätta vikten på 54 kg visade både Ekhorn och Romanowski på gedigen tyngd i teknikerna, och Vilda lyckades gång på gång pressa sin motståndare mot repen.

   – Min och Peters plan inför matchen var att göra det vi övat på under träningarna, och framför allt ha fokus på power. Allt jag gjorde skulle ha tyngd och vara hårt, och det tycker jag att jag lyckades med. Peter ville gärna se en knock/teknisk knock, och det gick ju enligt plan.

Framtidsplanerna: VM och proffsmatcher

Redan innan matchen sågs Vilda Ekhorn som ett framtidslöfte, och efter sin enastående prestation råder ingen tvekan om att den unga fajtern har potential att nå riktigt långt. Härnäst väntar förberedelser inför det kommande världsmästerskapet.

   – Planen nu är att vila lite och sedan börja träna inför U23 VM i Bangkok som äger rum om två månader. Sedan vill jag köra A-klassmatcher på Muay Thai For Life, och Zone Pro League skulle vara kul eftersom de går i bur vilket känns spännande! Jag skulle också så gärna vilja få matcha i MMA-handskar, men då får jag nog köra utomlands om det ska vara möjligt.

Framtiden ser ljus ut för stjärnskottet Vilda Ekhorn, och Maximum Sports ser med spänning fram emot att få följa henne på resan mot nya framgångar!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Läs också:

ANNONS

Fler Nyheter