Connect with us

Exklusivt

Nasim Kazem: ”Jag hade absolut kunnat gå en rematch mot Freddy”

Publicerat

 

Nyheter

Nasim Kazem: ”Jag hade absolut kunnat gå en rematch mot Freddy”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I mars 2022 möttes Nasim Kazem från Göteborg Muay Thai och Freddy Castro Gonzalez på Muay Thai for Life (MTFL) 2. Det blev ett underhållande krig som var lika explosivt som det var jämt och som gick tiden ut.

Efter full tid utnämndes Stockholmaren Castro till segrare via delat domslut.

I en lång intervju med Maximum Sports under One on One-segmentet öppnade Kazem upp om mötet med Castro – som han inte har något annat än respekt för.

– Jag tycker om Freddy väldigt mycket, han är en skön kille, berättar Kazem. Jag lärde mig att hålla kylan mycket bättre efter den fajten.

Det första mötet mellan herrarna var innan någon av de hann dra ifrån ordentligt i karriären.

Numera är Castro baserad i Thailand och har tävlat regelbundet i Rajadamnern World Series.

Kazem har etablerat sig som en av de bästa i Sverige och kunde nyligen sätta stopp för hypetåget som var Amir El-Dakkak på MTFL 6.

I dagsläget står Göteborgaren Kazem som en lugnare, mer mogen fighter, kapabel till att hålla alla eldiga känslor i schack. Detta är i stark kontrast till hur Kazem utkämpade den första matchen.

– Jag fightades bara med känslor, jag var lack, arg du vet, jag såg igenom det, berättar Kazem. Han spelade spelet. All cred till honom. Efter den matchen lärde jag mig att jag måste hålla kylan bättre än vad jag gjort innan, även i sådana matcher och situationer där jag möter någon som har en stil där man blir lite mentalt påfrestad på ett sätt där ilska blandas i. Så jag lärde mig väldigt mycket ifrån den fajten.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Det är bara att acceptera att han vann”

Matchen mellan Kazem och Castro var sylvasst jämnt. En domare utsåg Kazem till vinnaren medan de två andra ansåg att Castro gjort nog för att förtjäna segern.

Många fighters hade kunnat haka upp sig på domslutet – men inte Kazem. Istället för att älta över det förflutna väljer Kazem en annan väg och tydliggör sin önskan om att istället möta Castro en andra gång.

– Jag har inte tänkt på resultat riktigt mycket men han vann och det är bara att acceptera att han vann men jag hade kunnat gå en rematch. Det hade jag kunnat göra.

Thaiboxningsscenen i Sverige är stark men liten. Kazems senaste seger över över El-Dakkak – som tränade tillsammans med Castro i Thailand i flera veckor. Numera tränar Castro under topptränaren Chris Foster som inledde sin karriär på Göteborg Muay Thai.

Att de banden mellan fighters och klubbar vävs så tätt intill varandra skulle kunna vara hejdande för vissa, men Kazem ser det enbart som en positiv aspekt av svensk thaiboxning.

– Det är också det som är det fina med thaiboxning, att även om Chris är från vår klubb från början, nu är han nere i Thailand och har bott där i många år och att Freddy tränar med honom, det visar bara vilken fin gemenskap vi har.

Det är uppenbart att Kazem har gott om respekt för Castro. Det är dock lika klart att bägge fighters ständigt underhåller fans och levererar underhållning, samt dee de har utvecklats markant sedan det första mötet.

Det första mötet mellan Kazem och Castro ägde rum i Göteborg. Nästkommande gala planeras i Stockholm och det hade varit rakt av poetiskt för dessa publikfavoriter att mötas på varandras hemmaplan.

Läs mer

Vill du se Nasim Kazem vs Freddy Castro Gonzalez 2?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter