Connect with us

Exklusivt

Nermin Hajdarpasic redo för returmatchen: ”Dags att ta slut på snacket”

Publicerat

nermin hajdarpasic. Foto_ Andres Vircca_ Papi Chulo pictures, Steve Bonhage


Nyheter

Nermin Hajdarpasic redo för returmatchen: ”Dags att ta slut på snacket”

Publicerat 25 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha slagit igenom år 2021 är nu Nermin Hajdarpasic redo att ta stora åtgärder för att kunna tävla så mycket som han önskar i år. 

nermin hajdarpasic. Foto_ Andres Vircca_ Papi Chulo pictures, Steve Bonhage

Lördag den sjunde maj på Fight Club Rush (FCR) 12 kommer den svenske tungviktsstjärnan Nermin Hajdarpasic (3-0) att återvända för en returmatch mot den turkiske strikern Fatih Aktas (6-8). 

Hajdarpasic är oerhört ny inom MMA och började sin kampsportsresa som boxare. Han vann tungviktstiteln i amatörboxning och sadlade om till MMA endast ett par månader senare. 

Trots det är han en av de större profilerna som trätt fram så pass fort inom MMA-Sverige. Det är dock dags att säkerställa sin plats på toppen. 

Den första gången Hajdarpasic och Aktas möttes var på FCR 9 i september 2021. Hajdarpasic var färsk från knockoutseger över Salif Diop i sin MMA-debut och hade dessutom inlett en het fejd med Irman Smajic – tvåfaldig världsmästare i A-klass-MMA. 

Hajdarpasic hade redan Smajic i tankarna och såg förbi Aktas – något som kostade honom. Aktas sänkte Hajdarpasic med slag och är hittills den enda fightern som gjort det i både MMA och boxning. 

– Den första gången jag mötte honom kunde jag inte ens blocka sparkar, kunde inte få till några sparkar själv, jag hade ingen brottning alls, berättar Hajdarpasic för Maximum Sports. Men nu har jag börjat likna en riktig MMA-fighter.

Tungviktsmötet på FCR 9 var jämnt och gick tiden ut. Hajdarpasic segrade via delat domslut men det rådde delade åsikter hos fansen gällande vem som förtjänade vinsten.

”Dags att ta slut på snacket”

Hajdarpasic ser fram emot att sätta stopp för diskussionen om vem som är bäst en gång för alla.

– Jag är taggad, fortsätter tungviktaren. Det är dags att ta slut på snacket om våran första match och visa vad jag går för.

Efter segern över Aktas gick Hajdapasic vidare till att möta Smajic – i den största hatmatchen i svensk MMA-historia.

Hela MMA-Sverige fångades av deras agg, fans valde sidor och Hajdarpasic visade sig vara bra både i buren och på mikrofonen.

LÄS OCKSÅ

”Jag vet att alla inte gillar mitt snack men jag säger bara sanningen”

Sedan sin MMA-debut i början av 2021 blev Hajdarpasic snabbt populär – både på gott och ont. Medan vissa älskade hans kaxiga utmaningar fins det de som tycker han har mer att bevisa innan han kan snacka på det sättet. 

– Det känns väldigt roligt och jag är tacksam för allt stöd som jag får från många. Jag vet att alla inte gillar mitt snack men jag säger bara sanningen, antingen gillar man det eller så gör man inte det.

Inte ens 30 år gammal så är Hajdarpasic ung för tungviktsklassen, där fighters generellt sett håller på längre. Han har gott om tid att utvecklas och vill nå de allra högsta höjderna inom MMA.

Hajdarpasic ser sitt hunger, driv och mentalitet som avgörande inför returmatchen mot Aktas. 

– Min största fördel är att jag är hungrig på att lyckas inom denna sporten, för honom är det här en vanlig dag på jobbet, säger Nermin Hajdarpasic. Den mentaliteten som jag har, det är inte många som har det.

Hajdarpasic hann med tre matcher i år och han siktar på att hålla sig lika aktiv i år. 

Trots att hela hans MMA-karriär tagit palts i tungviktsklassen så är dock Hajdarpasic redo för att flytta ner – hela vägen till mellanviktsdivisionen!

– Mitt mål är att gå så många matcher som möjligt detta år, förhoppningsvis så kommer jag få in flera matcher om jag inte blir skadad, avslutar Hajdarpasic. Jag är beredd att möta vem som helst och om det behövs kan jag gå ner till -93 eller -84 [kilo].

Det är få som slagit igenom så tidigt i karriären i MMA-Sverige som Hajdarpasic. Om han fortsätter att leverera spektakulära matcher och minnesvärda citat så kan han säkerligen gå långt. 

Oavsett vilken viktklass han fortsätter i. 

Hur går det för Nermin Hajdarpasic i returmatchen mot Fatih Aktas?

Annons

Fler Nyheter