Connect with us

Boxning

SM 2022 är nu över – Här är alla resultat!

Publicerat

 

Nyheter

Costas Nanga efter sjunde raka segern som proffs:
”En taktisk och bra match”

Publicerat december 08, 2022

By Philip Dersén

Årets SM i boxning är nu avgjort. Botkyrka stod för ett lyckat arrangemang och de flesta verkar nöjda. Ur det sportsliga perspektivet var temat tydligt, storfavoriterna klarade av pressen och tog nya guld. 

Costas Nanga. Foto_ Stefan Romare

När jag för nu snart två veckor sedan försökte förutspå årets SM-turneringar var det som alltid svårt att veta om man var rätt ute. Så här direkt efter turneringen kan en som jag vanligtvis usel tippare vara mer än nöjd med mina förutsägelser. De stora namnen med mycket internationell erfarenhet visade sig vara numret för stort i de flesta viktklasser. Storfavoriterna höll helt enkelt för trycket.

Även om det föll bort en del boxare från anmälan på invägningen så blev årets SM ett lyckat om man utgår från deltagarantal. Samtliga klasser hade fler boxare i sig än under förra årets SM i Norrköping, något som får ses som ett steg framåt.

Något som gav turneringen en extra krydda var att 57-kiloboxaren Nebil Ibrahim blev ensam i sin viktklass. Landslagsmannen Ibrahim valde att gå upp en viktklass, vilket gjorde att 60-kilosklassen blev turneringens mest intressanta.

Läs mer

 

Det här blev Costas första match som proffs där han inte lyckades avsluta motståndaren i förtid. Men att det istället blev en poängseger efter 6 välboxade ronder, verkar inte störa förre Hammarbyboxaren något nämnvärt.

– Jag gick och försökte  söka ett avslut, men jag mötte helt enkelt en motståndare som var skicklig nog att hålla sig kvar i matchen.

Vad som nu väntar fört svenska stjärnskott är ännu inte officiellt. Efter ett starkt 2022 där han radade upp 6 nya segrar, är förväntningarna högt ställda på honom.

Nu har Nanga och 2023 lär bli ett år av större utmaningar för svensken. Costas som just nu är rankad 102:a i sin viktklass enligt välkända databasen Boxrec lär bara fortsätta stiga i listorna under 2023.

ANNONS

Fler Nyheter