Connect with us

Exklusivt

Stjärnskottets problem – får inga matcher: ”Gott om instagramfighters”

Publicerat


Nyheter

Talangens problem – får inga matcher: ”Gott om instagramfighters”

Publicerat 29 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Kom ner på jorden!”

Förra helgen imponerande GBG MMA:s Hanna Palmqvist stort och satte sig själv på kartan av det svenska MMA-landskapet. Det gjorde dock henne inga tjänster vad gäller att hitta nya matcher. 

Palmqvist ställdes mot Söders Fight Gyms Jessica Andersson på historiska Gorilla Fight Club (GFC) – den första norska MMA-galan någonsin, som hölls i svenska Grebbestad. 

Andersson är rutinerad, erfaren och har representerat det svenska MMA-landslaget. Palmqvist såg dock knappast ut att vara någon gröngöling – hon briljerade snarare. 

Desto längre matchen gick desto mer hittade Palmqvist flytet och rytmen samtidigt som hennes motståndare blev blodigare och blodigare. Efter tre ronder utnämndes Palmqvist till segrare via ett solklart enhälligt domslut. 

LÄS OCKSÅ:

”Var mer rädd för publiken än fighten”

Trots den imponerande, dominanta segern så är Palmqvist inte nöjd med sin insats. 

– Jag försökte gå för mycket på knock out, klassiskt! Jag skulle brottats mer, förklarar Palmqvist för Maximum Sports. Jag visste att hon skulle vara seg, hon bara torkar av sig blodet och kör vidare liksom. Sen skulle jag slappnat av mer, jag var mer rädd för publiken än fighten faktiskt, men dom får man ju tyvärr inte slå! Jag hatar att stå i centrum men älskar att slåss, så det är väl bara att vänja sig.

För Palmqvist var det svårare att hitta en villig motståndare än det var att gå tre ronder i A-klass-MMA.

– Jag är rätt missnöjd, men har ju dock ingen direkt erfarenhet än direkt heller, berättar Palmqvist. Men det svåraste med MMA verkar ju fan vara att få matcher. Det finns gott om instagramfighters. 

Först var det tänkt att Palmqvist skulle möta en norsk fighter, det var dock lättare sagt än gjort. Nu har Palmqvist tydligen svårt att hitta några motståndare i närheten. 

– Alla norskor tackade nej, annars hade jag mött någon [av de] nu i helgen på Gorilla FC, förklarar GBG MMA-talangen. Letar i Danmark och Polen så hoppas jag får något napp. 

Med tanke på Palmqvists briljanta prestation på GFC samt faktumet att ingen vill skriva å för att möta henne skulle man kunna tro att hon har en gedigen bakgrund inom någon annan kampsport än MMA. Så är inte fallet. 

LÄS OCKSÅ: UFC-svensken klar för hätskt möte med veteranen: ”Vill pensionera honom!”

”Folk beter sig som de är med i UFC”

Trots sin prestation mot den rutinerade landslagstalangen Andersson så började Palmqvist enbart med MMA för två år sedan. 

– Jag förstår inte vad folk tvekar på egentligen, avslutar Palmqvist. Jag har liksom tränat MMA i två år utan någon bakgrund så jag borde vara ett lätt byte för många. Annars vet jag inte vad de har för kvalité på sina träningar. 

Avslutningsvis har Palmqvist ett kort men enkelt budskap till sina konkurrenter.

– Kom ner på jorden och låt oss veva, det är amatörnivå vi snackar om. Folk beter sig som dom är med i UFC.

Hon avslöjade också att hon har kommit med i det svenska MMA-landslaget och ser fram emot att ta del av den prestigefulla turneringen. 

– På EM och VM kommer ingen flugviktare undan!

Vem vill du se Hanna Palmqvist möta härnäst? 

Annons

Fler Nyheter