Connect with us

Senaste nytt

UFC planerar återkomstmatch för Jon Jones – i tungvikt!

Publicerat


Nyheter

Rubrik

Publicerat 18 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Om allt går som planerat så ser Jon ”Bones” Jones ut att återvända till UFC i år – mot den forne tungviktsmästaren Stipe Miocic!

Det har nu gått över två år sedan den forne UFC-mästaren Jones sist tävlade i UFC. Då försvarade han lätt tungviktstiteln mot Dominick Reyes via ett kontroversiellt domslut. 

Därefter uttryckte Jones en önskan om att flytta till tungvikt och lämnade ifrån sig lätt tungviktstiteln. Förhandlingarna med UFC grusade dock sig och den forne titelhållaren fick istället vänta medan både tungvikts- och lätt tungviktsdivisionerna fortsatte utan honom. 

Läs mer:

Nyligen talade UFC:s vd Dana White med TMZ och avslöjade återkomstplanerna för Jones. 

– Jag höll på att berätta för någon häromdagen att vårt schema för sommaren är fantastiskt, sade White. Jag hoppas att Jon Jones är en del av det schemat… Stipe (Miocic) känns vettigt. 

Både Jones och Miocic kommer att återvända från långa uppehåll. Miocic har inte tävlat sedan maj förr året när han förlorade tungviktstiteln mot Francis Ngannou via knockout. 

Dessvärre har Jones liv präglats av kontroverser på sistone. Förra året var Jones i Las Vegas med sin familj då hans match mot svenske Alexander Gustafsson skulle väljas in i UFC:s Hall of Fame. 

Endast ett par timmar efter ceremonin var Jones full, arresterad och anklagad för att ha brukat våld mot sin fru. Paret genomgick en skilsmässa inte långt därefter. 

Tyvärr var det endast den senaste i en rad olika kontroverser utanför buren. Förhoppningsvis kan ett möte med Miocic få Jones att återgå till den storfightern han tidigare varit. 

Vem hade vunnit mellan Jon Jones och Stipe Miocic? 

Annons

Fler Nyheter