Connect with us

Senaste nytt

UFC-svenskan Josefine Knutsson: ”Ska ta bältet till Sverige”

Publicerat

Josefine Knutsson UFC MMA MaximumSports

Obesegrade svenskan Josefine Knutsson fortsätter att röna framgångar i UFC då hon förlänger sin vinstsvit till totalt åtta raka.

I helgen besegrade hon Julia Postrani via domslut och tog hem sin andra raka seger i oktagonen. ”Thunder” Knutsson tar därmed ytterligare ett steg i sin strålande MMA-karriär och tar sin plats som en av Sveriges mest lovande hopp om att ta hem UFC-titeln.

För Knutsson själv är det bara en tidsfråga innan Sverige får sin första UFC-mästare då hon tror stenhårt på sina chanser att ta sig hela vägen upp till toppen.

 – Inom två år ska jag ta bältet till Sverige, sade Josefine Knutsson till SVT. Det har varit mitt mål sedan början. Sedan får man ha respekt för tiden och ta det match för match men ett realistiskt mål är inom två år.


MISSA INTE:
UFC-veteranen Madsen startar ny MMA-organisation i Danmark


”Thunder” Knutsson säger att hon vill vara tillbaka i buren redan i juli. UFC arrangerar då tre galor i de amerikanska städerna Denver och Las Vegas, samt engelska Manchester. Skulle inte det vara möjligt så har hon även ögonen på UFC i Abu Dhabi eller UFC Las Vegas i början av augusti.

En skada i början av året gjorde att hon blev tvungen att ställa in sin UFC-match i mars och nu hoppas hon kunna ta igen tiden genom att hålla sig mer aktiv. Hon försöker dock skynda långsamt då hon samtidigt inte vill skada sig på nytt.

– Ögat ska bara läka. Det är det här jag lever för, det här är mitt jobb. Jag vill ha en match till så snart som möjligt, jag vill ligga i lite extra, det är så jag är som idrottare. Kroppen måste man låta läka, det är A och O. Det gäller att hålla sig skadefri även fast man jobbar med sin kropp varje dag. Man får inte bara träna hårt, utan smart.

Framgångarna inom UFC har också inneburit ett steg uppåt i svenskans ekonomiska situation.

– Bara att acceptera en match kan vara från 150 000 kronor och sen kan du få det dubbla om du vinner.