Connect with us

Svensk MMA

Svenske veteranen tillbaka i Cage Warriors – möter forne mästaren!

Publicerat


Nyheter

Svenske veteranen tillbaka i Cage Warriors – möter forne mästaren!

Publicerat 29 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är den svenske-brasilianske veteranen Alan ”The Brazilian Viking” Carlos (13-11) tillbaka för sin tjugofemte proffsmatch!

Carlos kommer att ställas mot den forne Cage Warriors-mästaren James Webb (9-4-1). Mellanviktsmötet äger rum på Cage Warriors 150 i London den 17 mars. 

Läs mer: Anton Turkalj klar för ny match i UFC – möter obesegrad knockoutartist

Mötte Jack Hermansson om titeln 

Carlos är baserad i Halsmtad och har tävlat sedan 2007. Han mötte många topprankade nordiska fighters som Papy Abedi och Morten Djursaa och byggde upp ett rykte som en tuff fighter som kunde ge vemsomhelst en svår match. 

I maj 2014 imponerade ”The Brazilian Viking” genom att knocka Daniel Acacio med en brutal uppercut i Superior Challenge 10. Den segern ledde honom så småningom till en titelmatch mot den dåvarande Cage Warriors-mästaren Jack Hermansson. Carlos kämpade tappert men blev avslutad via TKO i den tredje ronden. 

Under 2018 säkrade Carlos karriärens största seger när han slog den forne TUF-deltagaren Normam Paraisy via domslut. 

I dagsläget sitter Carlos på två raka förluster, sensat mot Matthew Bonner.

Webb är en skicklig grappler som vann den vakanta mellanviktstiteln i Cage Warriors i mars 2019 efter att ha avslutat norrmannen Thomas Robertsen. Hans första titelförsvar mot Nathias Frederick slutade oavgjort, Webb blev knockad i returmatchen och förlorade titeln. 

Sedan dess har Webb haft blandade resultat med ett matchfacit på 3-2 med vinster över bland andra forne UFC-fightern Craig White

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter