Connect with us

Svensk MMA

Bernardo Sopai klar för titelförsvar på FCR 15: ”Förvänta er fyrverkerier”

Publicerat


Nyheter

Bernardo Sopai klar för titelförsvar på FCR 15: ”Förvänta er fyrverkerier”

Publicerat november 20, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är äntligen huvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 15 klar: Bernardo ”The Lion King” Sopai (9-2) försvarar bantamviktstiteln mot Julien ”Boyka” Lopez (5-2-1)!

Foto: Daniel Schälander / FCRMMA 

Det har FCR 15 är inbokat för Strawberry Fields i Solna och fans har spekulerat kring huvudmatchen. Stjärnmanagern Majdi Shamas avslöjade sedan att den nykrönta bantamviktsmästaren Sopai förväntades föra sitt första titelförsvar på nästkommande FCR-gala. Nu har fransmannen Lopez avslöjats som motståndaren via FCR:s officiella kanaler.  

Sopai talade med Maximum Sports inför sin första match som FCR-mästare. 

– Jag känner mig redo att försvara mitt bälte, kan knappt bärga mig och jag längtar, säger Bernardo Sopai till Maximum Sports om matchen mot Julien Lopez. Jag kommer bjuda på en grym match och fansen kan förvänta sig fyrverkerier! Jag är mycket bättre än vad jag visade i min förra match, jag har inte slutat träna och jag blir bättre varje dag. Den 25 februari kommer jag visa! And still!

Läs mer

Från doldis till regerande mästare 

Sopai har länge varit en doldistalang med rötter i Albanien som numera kallar Allstars Training Center hem. 

Även om Sopai uppvisat mycket potential så var det hans TKO-seger mot Darius Buda i Stockholm i november 2019 som satte honom på kartan i det nordiska MMA-landskapet. 

Därefter fick ”The Lion King” en match i stororganisationen Brave CF mot obesegrade Tariq Ismail. Sopai dominerade i alla aspekter och tilldelade Ismail sin första förlust. Därefter gick Sopai tre tuffa ronder mot den italienska talangen Francesco Nuzzi. Efter full tid segrade Nuzzi via ett jämnt delat domslut. 

Sopais potential räckte dock för en match mot Örebros Karlen Minasian om den vakanta bantamviktstiteln i FCR. Den första ronden var händelsefattig men tempot höjdes i den andra då Sopai träffade med en hög spark som sänkte motståndaren. Efter flera slag på marken klev domaren emellan och Sopai kunde därmed stoltsera som ny bantamviktsmästare. 

Fransmannen Lopez gjorde proffsdebut i november 2014 och vann sina två första matcher, men gick sedan segerlös i sina följande möten med en förlust samt en oavgjord match. 

Efter ett uppehåll återvände Lopez under 2018 och radade upp två raka avslut. I dagsläget har han vinster i tre utav sina fyra senaste matcher, alla segrarna säkrade via avslut i den första ronden. 

FCR 15: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i bantamvikt: (c) Bernardo Sopai vs Julien Lopez
  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Alexander Lööf
  • Bantamvikt: Hecher Sosa vs Frederik Skov Strauss
  • Fjädervikt: Wasi Adesina vs Glenn McVeigh
  • (A-klass) Bantamvikt: Liam Pitts vs David Hedlund

Vem vinner: Bernardo Sopai eller Julien Lopez?

ANNONS

Fler Nyheter