Connect with us

Svensk MMA

Ali Taleb redo att krossa motståndaren i PFL: ”Ser honom sova i rond två”

Publicerat


Nyheter

Ali Taleb redo att krossa motståndaren i PFL: ”Ser honom sova i rond två”

Publicerat 18 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag kommer Ali Taleb (7-0), den obesegrade supertalangen från Malmö, göra debut i PFL. Han kommer att ställas mot den obesegrade britten Darius Mafi (3-0) – som har avslutat alla sina proffsmatcher.

Taleb fick chansen efter att ha vunnit bantamviktstiteln i UAE Warriors, där han knockade den tidigare mästaren Vinicius de Oliveira i den tredje ronden av en vild och spännande match. 

Det var troligtvis Talebs mest krävande utmaning som MMA-proffs, men det är inget som hänger över Malmöiten. 

– Matchen mot Olivera är nu över och blickar inte bakåt just nu utan bara framåt, berättar Taleb för Maximum Sports. Jag fick lära mig en hel del av matchen faktiskt.

Efter segern valde Taleb i sitt segertal att kräva mer pengar från organisationen – mitt i sändning med mikrofon i hand.

Skåningen vill dock förtydliga att han har en bra relation med UAE Warriors, samt att han lär återvända dit inom en nära framtid.

– Jag har inget emot dem i UAE Warriors och kommer säkert i framtiden försvara mitt bälte där. Dem vill mer än gärna ha mig där.

Läs mer

”Ingenting påverkar mig just nu”

Taleb har en stoisk, självsäker aura – något han har all rätt att ha. Endast en motståndare har lyckats gå tiden ut med honom, alla andra har avslutats via knockout eller submission. 

Ursprungligen skulle Taleb ha mött schweizaren Kenji Bortoluzzi i helgen. På grund av en skada tvingades dock Bortoluzzi dra sig ur mötet, vilket är varför Taleb istället möter Mafi.

Motståndarbytet är däremot ingenting som rubbar Taleb, ingenting gör det. Han är väl förberedd, som vanligt, och tron på sig själv är starkare än någonsin.

– Ingenting påverkar mig just nu jag har gjort mitt och är mer än redo för vem som helst. Det var en av anledningarna till att jag tog matchen också. Jag har gjort min läxa och lördag kväll ska jag ut från buren som en vinnare.

En seger krävs för att Taleb ska få möjligheten att delta i PFL:s miljonturnering. Organisationen har vuxit markant under de senaste åren och Malmöiten ser fram emot att tävla där innan han når de största höjderna av alla inom MMA: UFC. 

– PFL är en stor organisation, många från UFC och fighters runt om i världen slåss där, säger Taleb. De får bra betalt och alla är nöjda där. Jag kommer att gå ett par matcher där innan jag går vidare.

Vad gäller Mafi så ser Taleb knappast något nytt. Även om Mafi har fina meriter både som proffs och amatör så är Taleb mer erfaren och mer än redo för vad Mafi än sätter mot honom. 

– Jag vet inte så mycket mer än att han är en brottare, avslutar Taleb. Mina förväntningar mot Darius är att jag ser honom sova i rond två.

Om Talebs tidigare prestationer är någon indikation på hur matchen mot Mafi slutar, så kan hans förutsägelse mycket väl stämma till punkt och pricka. 

Hur tror du Ali Taleb gör av sig i sin debut i PFL? 

Annons

Fler Nyheter