Connect with us

Svensk MMA

Amir Malekpour är tillbaka – möter Danmarks bästa flugviktare!

Publicerat


Nyheter

Amir Malekpour tillbaka – möter Danmarks bästa flugviktare!

Publicerat 9 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det blir ett klassiskt möte mellan Sverige och Danmark när Amir Malekpour ställs mot Mack Promanee i Stockholm!

Foto: Daniel Schälander / FCRMMA

Den 25 februari kommer Fight Club Rush (FCR) att inta Strawberry Fields i Stockholm med organisationens femtonde gala. Nu har ett äkta toppmöte samt nordiskt derby annonserats när Amir Malekpour (3-2) möter danske Mack ”The Wave” Promanee (4-3)! Matchen annonserades av FCR via sociala medier. 

Malekpour blev svensk Europamästare i A-klass-MMA år 2018 och satte en perfekt ton för proffskarriären som inleddes följande år. Malekpour besergade veteranen Martin Fouda bekvämt i sin proffsdebut och ställdes sedan mot Delshad Morad på FCR 5. Det var en vild, svängig match, men Morad vann via submission i den andra ronden. 

Därefter återvände Malekpour till vinstkolumnen med en submissionvinst över Ilaz Zabelaj i den bästa matchen på FCR 6. Han stötte dock på motgång i följande match. Malekpour tog sig an Alexander Lööf och var på väg att vinna ett domslut, men blev knockad med mindre än en minut kvar i den sista ronden. 

Malekpour återvände mot Safi Husseini i en ödesmatch på FCR 12. Även om det började jämnt så började Malekpour ta över matchen sakta men säkert och vann ett solklart enhälligt domslut efter full tid. 

Promanee tränar på Arte Suave – Danmarks mest framgångsrika MMA-klubb. Med skicklig grappling och stark toppkontroll är han ett problem på marken för vemsomhelst.

Han gjorde proffsdebut i mars 2019 mot fransmannen Johan Segas men förlorade via domslut. Efter ytterligare en förlust hamnade Promanee i vinstkolumnen med en submissionvinst mot Ramil Estemirov.

Nu sitter Promanee på en fyra matcher lång vinstsvit, inklusive en imponerande seger över den svenske forne landslagsfightern Oskar Jaskari. Sist Promanee var aktuell i Danmark ströp han ut fransmannen Cooper Frachey via giljotin i den andra ronden. Därefter tog han en match i England på kort varsel mot Jack Young och förlorade ett jämnt domslut efter full tid. 

Vinnaren mellan dessa elitflugviktare lär inte vara långt ifrån en titelchans i FCR.

FCR 15: Tillfälligt matchkort

Huvudkort

Sänds på UFC Fight Pass

 • Titelmatch i bantamvikt: (c) 🇸🇪 Bernardo Sopai vs Julien Lopez
 • Fjädervikt: 🇸🇪 Fernando Flores vs Alexander Lööf 🇸🇪
 • Bantamvikt: Hecher Sosa vs Frederik Skov Strauss 🇩🇰
 • Fjädervikt: 🇸🇪 Wasi Adesina vs Glenn McVeigh
 • Lättvikt: 🇫🇮 Patrik Pietilä vs Moe Ahmadi 🇸🇪
 • Flugvikt: 🇸🇪Amir Malekpour vs Mack Promanee 🇩🇰

Underkort

Sänds på fcrmma.com

 • Weltervikt: 🇸🇪Christian Stigenberg vs Simon Seiler 🇩🇰
 • Weltervikt: Ognjen Babic vs Ahouzi Kouamé
 • Lättvikt: 🇸🇪 Martin Corney vs TBA 🇩🇰
 • (A-klass) Bantamvikt: 🇸🇪 Liam Pitts vs David Hedlund 🇸🇪
 • (A-klass) Lättvikt: 🇸🇪 Anton Hellström vs Jaafer Mohammed 🇸🇪

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter