Connect with us

Svensk MMA

Andreas ”Bane” Gustafsson återvänder för huvudmatch på FCR 14!

Publicerat

 

Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson återvänder för huvudmatch på FCR 14!

Publicerat 3 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca

Den 26 november är det dags för Fight Club Rush 14 och Västerås Fight Clubs egna Andreas ”Bane” Gustafsson (6-1) kommer att göra comeback i huvudmatchen!

Återkomsten sker i mellanvikt mot den polske fightern Lukasz Dziudzia (6-4-1)! Utöver det kommer den obesegrade talangen Alexander Lööf (4-0) att ta sig an den norrländska veteranen Fernando ”El Toro” Flores (10-10) i den delade huvudmatchen.

FCR 14 går av stapeln på Västerås Arena och blir organisationens återkomst till sin hemmabas efter en framgångsrik debut i Stockholm med den föregående galan.

Läs mer

Tillbaka efter två års frånvaro

Gustafsson intog den svenska mellanviktsscenen som ett ånglok under 2019 efter att ha framgångsrikt representerat det svenska MMA-landslaget. Han radade snabbt upp imponerande segrar över bland andra Ole Magnor och den forne UFC-fightern Amilcar Alves.

Efter sex raka segrar fick ”Bane” en match i KSW och mötte Damian Janikowski – före detta representant av det polska OS-landslaget i grek-romersk brottning. Det var en jämn match som svängde fram och tillbaka, men efter tre ronder förlorade Gustafsson ett delat domslut.

Därefter gick Gustafsson i pension, men annonserade sin återkomst till MMA denna sommaren.

Dziudzia fann framgång inom A-klass-MMA men det gick trögt för honom när han han sadlade om till proffs i september 2019. Han vann endast en av sina fyra första matcher men sedan dess har vinden vänt och Dziudzia har nu vunnit fem utav sina sju senaste matcher samt ter utav sina fyra senaste.

För tillfället sitter Dziudzia på en två matcher lång vinstsvit, varav en via TKO.

Vem vinner mellan Andreas Gustafsson och Lukasz Dziudzia?

ANNONS

Fler Nyheter