Connect with us

Svensk MMA

Uppgifter: ”Bane” får slåss om drömkontrakt – framför UFC-bossen

Publicerat

Andreas Bane Gustafsson Berg UFC Dana White's Contender Series Svensk MMA Maximum Sports

Svenske MMA-stjärnan Andreas ”Bane” Gustafsson kan bli nästa svensk i UFC.

Han uppges nämligen få chansen att slåss om ett UFC-kontrakt i Dana White’s Contender Series. Inget är officiellt bekräftat i skrivande stund, men källor till Maximum Sports menar att Gustafsson kommer att gå en mellanviktsfight i DWCS i augusti mot en ännu okänd motståndare.

Rykten på X och Reddit menar också att ”Bane” finns med på startfältet i årets säsong.

Andreas ”Bane” Gustafsson hoppar av FCR 20 – hintar om chans på UFC-kontrakt

Spekulationerna kring vad som väntar härnäst för Andreas ”Bane” Gustafsson har trappats upp allt mer efter att stjärnan själv meddelade att han drar sig ur sin inplanerade match mot Jakyp Tuganbaev, som skulle ha ägt rum på storgalan FCR 20 i Västerås den första juni.

I en video på FCR:s och Gustafssons Instagramkonton ges inga indikationer på att någon skada skulle ha förorsakat avhoppet. Istället talas det om ”stora nyheter” i en hälsning kantad av hemlighetsmakeri.

– Lite tråkiga nyheter: jag kommer inte att fightas på FCR 20. Men vi har stora nyheter på gång. Vi kan tyvärr inte gå ut med någonting just nu, men det kommer inom kort. Jag kan lova dig att det är riktigt, riktigt stora, roliga nyheter, säger Andreas ”Bane” Gustafsson.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Stjärnan har också själv hintat om just chansen att fightas om ett UFC-kontrakt i en nylig intervju med Ljusnan.

– Det är den chansen jag har kämpat för, säger han till tidningen.

Senast i januari gick Andreas ”Bane” Gustafsson ut på Instagram, taggade UFC och frågade ”var i helvete” hans kontrakt var någonstans. Nu, några månader senare, verkar det bara vara en tidsfråga innan han får chansen att slå sig in i världens största MMA-organisation.

Vann episkt blodbad – årets bästa match på UFC Fight Pass

Med så många indikationer som pekar åt samma håll så är det rimligt att anta att Dana White’s Contender Series faktiskt blir nästa steg för Andreas ”Bane” Gustafsson. 33-åringen, som tävlat i både weltervikt och mellanvikt under sin karriär, har i nuläget ett professionellt record på 10-2 med avslut i nio av tio vinster varav sju via knockout.

Redan som amatör imponerade spred han på både den svenska och internationella MMA-scenen, och lyckades bland annat knipa ett VM-silver i IMMAF.

Hans enda två förluster som proffs har kommit via ett delat domslut och ett majoritetsdomslut. Han har alltså aldrig blivit varken avslutad eller tydligt besegrad i buren, och har dessutom en stil som helt klart lär kunna imponera på UFC-chefen Dana White.

Se bara när Andreas ”Bane” Gustafsson mötte finnen Toni Lampinen och vann ett galet blodbad på FCR 16, som senare utnämndes till ”Fight of the Year” av UFC Fight Pass.

Håll utkik här på Maximum Sports för fler nyheter om Andreas ”Bane” Gustafsson och hans väg till UFC, vi uppdaterar er så fort en eventuell match i Dana White’s Contender Series blir bekräftas officiellt.

Följ oss också på Instagram för senaste nytt och annat skoj!

Läs mer: ”Bane” öppnar upp efter bragden: ”Bara fortsätta slåss”