Connect with us

Exklusivt

”Bane” öppnar upp efter bragden: ”Bara fortsätta slåss”

Publicerat


Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson öppnar upp efter bragden från UFC Fight Pass: ”Bara fortsätta slåss”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

I veckan blev det klart att matchen mellan svenske Andreas ”Bane” Gustafsson och finske Toni Lampinen på Fight Club Rush 16 utnämnts som årets bästa match av den världsledande streamingplattformen UFC Fight Pass. 

Detta trots stark konkurrens från toppgalor som Cage Warriors, UAE Warriors, LFA och Venator.

Nu har Gustafsson öppnat upp om storbragden. 

– Jo det känns väl precis som vanligt. Man får vara nöjd om man är lite glad ibland, säger Gustafsson skämtsamt till Maximum Sports systersida Frontkick.online. Nej, men det känns kul att vi blev tilldelad detta, vi får bara fortsätta slåss så mycket som det går och hoppas att det händer något större snart. 

Gustafsson fick sin näsa knäckt tidigt i matchen och blodet forsade. Han vägrade dock ge sig och kämpade mot en stenhård Lampinen i en match som fansen på plats knappt kunde greppa. 

I den andra ronden började Lampinen sakta men säkert brytas ner och Gustafsson kunde slutligen ta sig segrandes ur matchen via TKO. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Var det så Vikingarna upplevde sitt inträde i Valhall?”

Vad som väntar Gustafsson härnäst är oklart. Han har antytt på en flytt till mellanviktsdivisionen men enligt uppgifter till Maximum Sports finns det stora matcher på gång till ”Bane”. 

När Maximum Sports talade med Gustafssons tränare Jörgen Hamberg hade han följande att säga om Gustafsson vs Lampinen: 

– Denna match hade verkligen allt man kan önska sig och jag har aldrig sett ett större nordiskt MMA möte. När jag klev in i buren efteråt så var upplevelsen som jag kan tänka mig en uråldrig krigsskådeplats. Vadade ut på mattan som varit vit men nu täckt av blod. Stanken av blod och svett, marinerade blodbestänkta krigare utan rena fläckar på sin kropp. Var det så Vikingarna upplevde sitt inträde i Valhall? Jag har ingen aning men känslan av att man stod vördnadsfull inför dessa två krigares uppoffring var så påtaglig.

Oavsett var Gustafsson befinner sig härnäst så lär prisandet han fått efter det legendariska mötet med Lampinen knappat skada hans chanser att sälja biljetter eller få till stora matcher. 

Läs mer

Tror du att Andreas Gustafsson kan vinna fler utmärkelser i UFC Fight Pass Awards? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter