Connect with us

Svensk MMA

Andreas ”Bane” Gustafsson gör comeback – utmanar fighter för möte i FCR!

Publicerat


Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson gör comeback – utmanar fighter för möte i FCR!

Publicerat 27 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är den svenske mellanviktaren Andreas ”Bane” Gustafsson (6-1) redo för återkomst till MMA efter nästan två års frånvaro – med en motståndare i sikte!

Förra veckan gjorde Gustafsson ett inlägg på sociala medier som starkt antydde på en återkomst till MMA även om det inte sades rakt ut. Nu har Gustafsson gjort ytterligare ett inlägg som bekräftar antydningarna och där han direkt utmanar österrikaren Dominic ”The Statement” Schober (12-10). Svensken föreslog även Fight Club Rush 14, planerad för den 26 november.

– Kompis, vad säger du, skrev Gustafsson. Vill du göra min återkomst mer minnesvärd? FCR i November?

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av Andreas ”Bane” Gustafsson (@andreas_gustafsson_)

Läs mer

Monster i mellanvikt

Gustafsson visade sig tidigt vara en råtalang värd att hålla ögonen på med A-klassvinster över Alexander Lindgren med flera, samt segrar som representant för det svenska MMA-landslaget. Det var Gustafssons överväldigande press och stil som bröt ner många motståndare, och som gjorde honom till en fruktad fighter. 

När Gustafsson tog klivet till proffs i januari 2019 körde han över erfarna motståndare som Amirlcar Alves för att säkra en chans i Brave CF. Han ställdes mot den erfarne och meriterade serben Miro Jurkovic i en hektisk match där ”Bane” slutligen segrade via TKO i den tredje ronden.

Det säkrade en match mot den polske OS-stjärnan Damian Janikowski i den polska stororganisationen KSW. Det var en jämn tillställning som gick alla tre ronder, i slutändan förlorade Gustafsson via delat domslut.

Därefter tog Gustafsson ett uppehåll från MMA och har inte tävlat sedan oktober 2020.

Schober är en erfaren fighter som gått flera matcher i Brave CF, bland annat mot den nuvarande UFC-fightern Phil Hawes. Han kommer senast från en poängvinst över Arturs Ozolins.

I dagsläget finns det dock ingen officiell match eller gala för Gustafssons återkomst, men erbjudanden lär hagla inom kort.

Vem vill du se Andreas Gustafsson möta i sin återkomst?

Annons

Fler Nyheter