Connect with us

Svensk MMA

Stjärntränarens känsliga hyllning till ’The Mauler’: ”Okrönt mästare”

Publicerat


Nyheter

Stjärntränarens känsliga hyllning till ’The Mauler’: ”Okrönt mästare”

Publicerat 28 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Trots en tungt nederlag i helgen så är den svenske stjärntränaren Andreas Michael inte något annat än stolt över sin fighter Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Det var under helgens UFC London som Gustafsson återvände för ett möte med ukrainaren Nikita Krylov

Det var svenskens första UFC-match på cirka två år och dessvärre blev återkomsten kortvarig och brutal – drygt en minut in i den första ronden hade Krylov knockat Gustafsson.

Trots ett hjärtskärande resultat så hyllades Gustafsson på många håll för sin imponerande karriär och tränaren Michael var en av många som gjorde det offentligt.

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av Andreas Michael (@andreasthegeneral)

Läs mer

Andreas Michael: ”En förlust definierar inte vem du är”

Michael öppnade upp på sociala medier om sin beundran och vördnad för ”The Mauler”.

– Vi lever via svärdet och ibland dör vi via svärdet, skrev Michael. Det är namnet på det obarmhärtiga, oförutsägbara spelet! När alla har glömt många namn kommer ditt vara ett som är ihågkommit i historieböckerna. En förlust definierar inte vem du är. Femton år och legendariska matcher är vad som gör det. Bara blivit knockad två gånger under femton år! Imponerande!

– Vinnaren av denna kommer glömmas bort men inte du! Att förlora gör ont men det gör även livet. Detta betyder ingenting, verkligen ingenting! Vad de säger vad de skriver betyder ingenting det är bara relativt ändå. Det som betyder något är folket omkring dig och kärleken som ger dig stöd. Du är en okrönt mästare, vår mästare, för evigt!

Gustafsson må ha förlorat sin fjärde raka UFC-match, men han vann fansens hjärtan och respekt för länge sedan.

Även om Gustafsson aldrig vann en UFC-titel under sina tre försök att göra det så anses han av många som en av de bästa fighters som aldrig blivit UFC-mästare.

Under sina många år i världens ledande MMA-organisation besegrade svensken fighters som Mauricio ”Shogun” Rua, Jan Blachowicz och Glover Teixeira.

Utöver det har Gustafsson redan valts in i UFC:s Hall of Fame för sin legendariska match mot Jon Jones under UFC 165, september 2013.

Oavsett hur ”The Maulers” senaste matcher slutat så var han redan en svensk idrottsikon och legendar för länge sedan.

Hur kommer du minnas Alexander Gustafsson?

Annons

Fler Nyheter