Connect with us

UFC

Khamzats coach tar Nate Diaz på fullaste allvar: ”Ingen enkel motståndare för oss”

Publicerat


Nyheter

Khamzats coach tar Nate Diaz på fullaste allvar: ”Ingen enkel motståndare för oss”

Publicerat 28 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev kommer att ställas mot veteranen och publikfavoriten Nate Diaz på UFC 279 i en match som svenskens coach Andreas Michael inte på något sätt tar för givet. 

Det var många som förvånades av att obesegrade och topprankade Khamzat bokades för en match mot Diaz. Matchen kommer att agera huvudmatch på T-Mobile Arena i Las Vegas den tionde september. 

Förvisso är Diaz extremt erfaren och med väldigt bra boxning och BJJ. Han har dock endast vunnit en utav sina fyra senaste matcher och är 37 år gammal. 

Läs mer

”Behandlar detta som en titelmatch”

Medan statistiken, åldern och oddsen är på Khamzats sida så är Michael väl medveten om riskerna som en match mot Diaz medför. 

I en intervju med Submission Radio uttalade Michael sig om de som tror att Khamzat kör över Diaz.

– Det är skitsnack, sade Michael. Rent skitsnack. Liksom, Nate Diaz har mött [alla], och tvingade Leon Edwards att hålla sig kvar i matchen. OK, Leon Edwards höll på att vinna varenda rond, men han gav Leon Edwards en tuff match. Han är verkligen ingen enkel motståndare för oss. Och Nate Diaz kommer säkert tjäna mycket pengar. 

Även om Khamzat och Diaz är i helt olika stadier i deras karriärer så tror Michael att bägge parter tjänar mycket på matchen. 

– Det är lönsamt för honom och även för oss och det är en bra match. Jag tycker det är en bra match. Det är ett bra namn, en veteran i gamet. Han har mött allt och alla, det är bra erfarenhet och vi ser inte förbi honom. Jag bryr mig inte vad någon säger, vi behandlar detta som en titelmatch. 

Ett möte med Diaz medför även mycket risk för Khamzat. Svensken möter trots allt en orankad fighter som har skrällt tidigare, bland annat mot Conor McGregor och Anthony Pettis

Vem fansen än tror på så innebär mötet mellan Khamzat och Diaz en batalj mellan två av de största stjärnorna inom all MMA. Hur man än vänder och vrider på det så lär UFC 279 bli en av årets allra största galor – kanske även en av de största genom tiderna. 

Tror du Andreas Michael har rätt om Nate Diaz? 

Annons

Fler Nyheter