Connect with us

Svensk MMA

Andreas ”Bane” Gustafsson klar för ny match – två veckor efter comebacken!

Publicerat


Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson klar för ny match – två veckor efter comebacken!

Publicerat 14 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Västerås Fight Clubs Andreas ”Bane” Gustafsson (6-1) är inbokad för en efterlängtad återkomst på Fight Club Rush (FCR) 14 den 26 november.

Nu har han precis annonserats för ett nytt möte den tionde november! Det är finske Mikko ”Maniac” Ahmala (7-6) som står för motståndet. Matchen äger rum på CAGE MMA 56 i Helsingfors, Finland.

Läs mer

Återvänder efter två års frånvaro

Med en lång bakgrund som brottare blev Gustafsson en talang att hålla ögonen på tidigt när han tog klivet till MMA. Med fina resultat som representant av det svenska MMA-landslaget sadlade Gustafsson om till proffs i början av 2019. 

Gustafsson radade snabbt upp alltmer imponerande segrar och fick sedan en match i Brave CF mot den meriterade serben Mirko Jurkovic. Det blev ett blodigt krig som slutade i vinst för Gustafsson via TKO i den tredje ronden. 

Därefter mötte ”Bane” polske Damian Janikowski i KSW. Det var en jämn match som gick till domslut där Gustafsson fick se sig besegrad. 

Gustafsson gick i pension, som varade i två år, efter nederlaget. Nu är han dock tillbaka med råge. 

Ahmala är en intensiv fighter som vet hur man sätter press på motståndaren. Han har tre avslut via submission i den första ronden och kommer senast från en poängvinst över norrmannen Joachim Tollefsen.

Andreas Gustafsson vs Mikko Ahmala – vem vinner? 

ANNONS

Fler Nyheter