Connect with us

Svensk MMA

Trefaldige boxningsmästaren tillbaka – möter genombrottsfightern!

Publicerat

 

Nyheter

Trefaldige boxningsmästaren tillbaka – möter genombrottsfightern!

Publicerat 31 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är äntligen boxningsmästaren Anton Hellström tillbaka för ett hett möte med uppstickaren Jaafer Mohammed!

Foto: Daniel Schälander / FCRMMA

Fight Club Rush (FCR) 15 äger rum den 25 februari på Strawberry Fields i Solna, Stockholm. A-klassmötet mellan Anton Hellström och Jaafer Mohammed är nu det senaste tillskottet.

Hellström har vunnit SM i boxning hela tre gånger och är definitivt en striker utav rang, som tränar på Söders Fight Gym tillsammans med bland andra Adam Westlund och Christian Stigenberg.

Hellströms MMA-debut slutade i kontrovers när han blev diskvalificerad på grund av otillåtna knän i mötet med Dimitris Dimitriadis på FCR 10. Det var ett oturligt slut då Hellström höll på att briljera fram tills dess.  Därefter förlorade han via submission mot supertalangen Martin Corney – som gör proffsdebut på FCR 15.

– Det känns skönt att få tävla igen, motståndet spelar som vanligt ingen roll så länge jag får möta någon bra fighter och det vet jag att Jaafer är, säger Hellström i en kommentar till Maximum Sports. Han hade en bra prestation senast på FCR så jag ser fram emot att möta honom.

– Planen har ju varit att vara mycket mer aktiv men skador har satt stopp för det, hoppas på ett skadefritt år och full fart med matcher.

Mohammed är en talangfull doldis som har säkrat imponerande segrar över Jafar Yousifi, Anton Ringvall (två gånger) och Viktor Mangs med flera. Genombrottet skedde dock på FCR 14 mot landslagsfightern Robin Kohzadi. Mohammed dominerade matchen och säkrade ett brutalt avslut i den andra ronden via TKO. Den segern satte Mohammed på kartan i det svenska MMA-landskapet.

– Det blir intressant och spännande, berättar Mohammed för Maximum Sports. Jag har velat köra lite mer striking i mina senaste matcher men det blir aldrig av. Så jag hoppas få uppleva high level striking. Men samtidigt är det inte boxning vi ska köra och det är inte boxning jag gillar, utan jag njuter av friheten som MMA erbjuder, som tillåter mig att utöva våld så kreativt jag vill.

FCR 15: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i bantamvikt: (c) Bernardo Sopai vs Julien Lopez
  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Alexander Lööf
  • Bantamvikt: Hecher Sosa vs Frederik Skov Strauss
  • Fjädervikt: Wasi Adesina vs Glenn McVeigh
  • (A-klass) Bantamvikt: Liam Pitts vs David Hedlund
  • (A-klass) Lättvikt: Anton Hellström vs Jaafer Mohammed

Vem vinner: Anton Hellström eller Jaafer Mohammed?

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter