Connect with us

Exklusivt

”Black Viking” utmanar hela tungviktssverige: ”Jag är game!”

Publicerat


Nyheter

”Black Viking” utmanar hela tungviktssverige: ”Jag är game!”

Publicerat 19 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez


Tungviktaren Salif ”The First Black Viking” Diop är tillbaka och är redo att möta allt och alla.
Diop har tränat en rad olika kampsporter som thaiboxning, taekwondo, kickboxning och mer. Tillvardags tränar han på Pancrase under legendaren Omar Bouiche där han vässat på sina kunskaper.
Diop representerade det svenska landslaget i A-klass-MMA år 2019 men ställdes mot en tuff, brottningsstark ryss och avancerade tyvärr inte i turneringen.
Därefter bröt pandemin ut och steget till proffs fick vänta. Nu återvänder han dock på Excellence FC 3 för ett möte med landslagstalangen Jonnie Andersson.

– Jag diggar Jonnie, säger Diop i ett framträdande på det senaste avsnittet av Käftsmällspodden. Han går loss, och det är det jag vill ha… Det kommer bli bra match!

”The First Black Viking” nöjer sig dock inte där – han är redo för att möta i stort sett alla tungviktare i Sverige.
Läs mer:

”Tycker inte om att snacka skit men…”

Diop gjorde proffsdebut på Fight Club Rush 8 mot Nermin Hajdarpasic – som gått vidare till att bli en stjärna inom MMA-Sverige.
”The First Black Viking” började bra med hårda bensparkar men Hajdarpasic började sakta ta över matchen och vann sedan via TKO i den andra ronden.

– Han vann, enligt mig själv, för att jag inte gjorde det jag skulle göra, fortsätter Diop. That’s on me, liksom. Jag kände mig stel hela matchen och jag är ganska segstartad.

Enligt Diop så hade matchen gått väldigt annorlunda om han tillämpat den taktiken som hans team hade utformat.

– Jag skulle vilja möta Nermin igen. Det finns några som jag definitivt vill möta.

Den andra som Diop nämner är Malmötungviktaren Kevin Munje. Skåningen tränar numera på Allstars i Stockholm men har varit en av de mest fruktade tungviktarna i Sverige en längre tid.

– Jag hade gått match mot Kevin Munje i Skövde, Där, det är den enda [matchen] jag tyckte jag blev fucking rånad på när han vann på delat domslut, så han vill jag möta igen, 100%! Jag tycker inte om att snacka skit men Kevin vill jag möta igen.

Diop avslöjar sedan att ett möte med Munje var planerat i Superior Challenge men galan sköts fram på grund av restriktioner. Munje gick sedan vidare till att teckna kontrakt med en annan organisation och matchningen rann ut i sanden.
En annan fighter som är väl rutinerad vad gäller det svenska A-klasslandslaget är den tvåfaldige världsmästaren Irman Smajic. Diop har nått ut till Smajic direkt för att fiska fram ett framtida möte.

– Jag skrev till honom [Smajic] och sa: ”Jag är game när du är”… Vi kör när det är dags.

Både Munje och Smajic kommer från knockoutförluster medan Hajdarpasic har ett returmöte med Fatih Aktas planerat för FCR 12 den sjunde maj.
Det återstår att se hur Diops match mot Andersson går men han är uppenbarligen redo för att ta för sig bland Sveriges tungviktare.
 

Vilka hade du velat se Salif ”The First Black Viking” Diop  möta framöver?

Annons

Fler Nyheter