Connect with us

Svensk MMA

Dag 3 av MMA-EM i Italien – Genomgång och liveresultat

Publicerat


Nyheter

Dag 3 av MMA-EM i Italien – Genomgång och liveresultat

Publicerat september 29, 2022

By Erik

I dagens tävling går en stor favorit för guld, Nikolija Milosevic, in. Hon gör det tillsammans med Astrid Vikgren, Daniel Karlsson, Robin Larsson och Josefin Modig.
Från gårdagen så har vi även med oss Benjamin Hajijan, Daniyal Shamkhalov, Arsen Tuganov och Hanna Palmquist som alla vann sina matcher.

Med gårdagens 4-1 i färskt minne har Sverige ett bra slagläge inför dagens 9st matcher.
För juniorerna är det redan semifinal (och därmed har Sverige redan säkrat 2st medaljer) medans seniorerna ligger en dag bakom och därmed slåss i kvartsfinaler.

LIVERESULTAT (uppdateras löpande)

Benjamin Hajijan vs Andrii Stoian,Ukraina (Junior Fjädervikt -65,8kg)

Rond 1

Matchen börjar avvaktande utan någon direkt slagväxling. Efter en minut går Hajijan på nedtagning som stoppas men går kort därefter på ett nytt nedtagningsförsök som slutar med att svensken trycker upp ukrainaren mot buren.
Inte mycket action och domaren bryter upp.
Stoian går på egen nedtagning och efter en scramble hamnar det kort i clinch mot buren innan de separarerar.

Hajijan får in en fin höger samtidigt men får samtidigt motståndarens finger i ögat och matchen avbryts tillfälligt.
Fingret verkar tagit riktigt illa och Hajijan ser klart besvärad ut.

Efter ett par minuter kan matchen komma igång igen.

Direkt vid start får ukrainaren in en rak höger innan rondvilan.

Svårbedömd rond. Hajijans clinch kan gett honom ronden. Kanske.

Rond 2

Hajijan slösar ingen tid utan går direkt på nedtagning. Ukrainaren fångar honom i en giljotin men den hotar inte och svensken använder tiden han sitter fast med att slå mot magen på sin motståndare.
Hajijan jobbar sedan bra med slag från halvguard. Betydligt mer aktiv med slagen än tidigare matcher, väldigt bra.

Hajijan tar sånär motståndarens rygg men lyckas inte få in hooksen.
Coach Besam Yousef skriker efter fler slag och Hajijan avslutar med en mycket bra slagserie när ronden avslutas.
Klar rond till Hajijan och hans bästa rond hittils i turneringen.

Rond 3

Det tar 10 sek innan Hajijan går på första nedtagning men den stoppas. Ett nytt försök kommer kort därefter men de hamnar i en clinch som domaren till slut bryter upp.
Ukrainaren går direkt på eget nedtagningsförsök och lyckas kort få ner svensken innan denne tar sig upp. Bra försvar.

Två misslyckade nedtagningsförsök senare hamnar Hajijan i sprawl ovanpå ukraineren där han kan utdela lite slag som eventuellt vinner han ronden.

Gissar på vinst Sverige. Vi väntar på domslut.

FÖRLUST på delat domslut…
Hajijan är förkrossad men kan vara stolt över sin insats detta EM. Framförallt rond 2 denna match visade han upp vad han kan ordentligt.
____________

 

Astrid Vikgren vs Tea Aresu, Bulgarien (Junior Flugvikt -56,7kg)

Rond 1-Rond 3 

Då jag tittade på Hajijans match kommer jag in när det endast är halva tiden kvar av 3:e rond  i denna match🙁

Vikgren går då på en armbar som bulgarskan försvarar och därefter följer grappling fram och tillbaka.

 Båda tjejerna ser ut som de tycker det vunnit matchen.Domslutet säger:VINST SVERIGE på delat domslut!Vikgren förstår först inte hon vunnit innan hon utbrister i ett glädjeskrik!____________ Arsen Tuganov vs Artem Melkumian, Ukraina (Flugvikt -56,7kg Rond 1Tuganov skickar en fin högerspark mot huvudet på ukrainaren direkt. Bägge använder framförallt sparkar i inledningen.
Tuganov rycker en del och går sedan på en nedtagning men från lite väl lång distans så den stoppas.Ukrainaren går på nedtagning och de hamnar i clinch mot buren när svensken snabbt reser sig up. I clinch jobbar ukrainaren framförallt på nedtagning och slår inte mycket alls. Tuganov försvarar väl och jobbar också med slag. Ukrainaren får sånär ner svensken men efter kort scramble är de återigen mot buren.
Ronden är över och även om Tuganov stod med rygg mot buren en hel del var han den med mest slag där ukrainaren mest brottades. Jag ger ronden till Sverige. Rond 2 Melkumian går på nedtagning men Tuganov kontrar och tar sig runt till ukrainarens rygg i stående. Svensken tar sedan ner och hamnar i mount. Tuganov jobbar för ett lås och går på armbar men tappar då positionen och efter scramble så hamnar svnesken istället under ukrainaren i side. Ukraina kopplar en d´arce men Tuganov försvarar sig väl och tar sig upp men blir direkt nedtagen igen innan ronden tar slut.Bägge hade sina stunder i grapplingen men Tuganovs mount och låsförsök bedömmer jag som rondvinnande. Men det är väldigt jämna ronder och kan gå hursomhelst om det går till domarna. Rond 3Svensken går på en double-leg som tillfälligt stoppas men efter kortare kamp ändå hamnar på marken. Ukrainaren tar dock sig runt och hamnar ovanpå och nu ser Tuganov väldigt trött ut. Ukrainaren överröser slag och många tror matchen är över. Domaren dömer dock upp kombatanterna pga slag mot bakhuvudet från ukrainaren.
Väldigt kort efter uppställningen tar dock ukrainaren samma position igen och slagen haglar. Domaren har inget val än att stoppa matchen.Förlust Sverige.Synd för Tuganov såg väldigt bra ut fram till sista ronden där han orken dessvärre tog slut____________ Daniyal Shamkhalov vs Mika Rasanen, Finland (Fjädervikt -65,8kg) Rond 1De hamnar tidigt i clinch på initiativ från finnen men efter halva ronden så kommer de ut på distans där Shamkhalov verkligen har övertaget. Han träffar med många fina slag. Finnen jagar nedtagning i slutet på ronden utan direkt framgång och svensken avslutar ronden med en rak höger i Rasanens ansikte.Mycket bra rond av Sverige. Klart vår. Rond 2Shamkhalov jobbar på bra med distansen och skickar krokar, bensparkar och raka sparkar mot kroppen på finländaren som inte alls är med stående.
Efter 1min jobbar Rasanen på en nedtagning och de hamnar framförallt i clinch under följande minuten. Även clinch tar svensken hem med ett fint knä innan de bryter upp. Shamkhalov blandar fint med boxningen både mot huvud och kropp. Han är så trygg att han tillåmed unnar sig en superman-punch.Klar rond till Sverige Rond 3Finnen är tydligt märkt i ansiktet och blöder ur näsan när han går ut till tredje rond.Finnen försöker gå in mer i det stående denna rond men träffar fortsatt betydligt sämre än svensken som har ett klart övertag i det stående.
På minuten tar finnen ner Shamkhalov till backen och jobbar sig till svenskens rygg och jobbar för en rear naked.Shamkhalov ser ganska lugn ut och tar sig ut med 30 sekunder kvar och hamnar då ovanpå finländaren och avslutar starkt med slag.Solklar vinst för Sverige enligt mig. Domslut:
VINST SVERIGE på enhälligt domslut.Mycket bra prestation från Daniyal Shamkhalov som dominerade stående!____________ Daniel Karlsson vs Dzevad Baltic, Serbien (Lätt tungvikt -93kg)

Rond 1Killarna gör en kort hälsning och så är de igång. Karlsson går direkt på en nedtagning men fastnar i en giljotin som sänder honom in i dimman medvetslös! Förlust Sverige på vad jag gissar är EMs snabbaste avslut.____________ Hanna Palmquist vs Sonja Pohjalainen, Finland (Flugvikt -56,7kg)

Rond 1Palmquist går direkt på nedtagning och får ner finskan. Väl på marken händer inte så mycket och med 1min kvar så ställer domaren dem upp.Svenskan tar direkt kommandot och pressar finskan bakåt med aggresion och slagserier.Första rond Sverige Rond 2Går väldigt likt den första. Kortare slagväxlingar innan svenskan får ner finskan och jobbar kontrollerat hela ronden.Ronden till Sverige Rond 3Svenskan hamnar ovanpå efter en nedtagning men blir fångad i en giljotin som sitter djupt. Det ser riktigt oroligt ut för svensk del men lyckas till slut ta sig ur.Med mindre än en minut ställer domarna dem upp pga inaktivitet men Palmquist tar direkt ner igen och hamnar i en halvguard hon kontrollerar resten av ronden med.Återigen svensk rond.Bör vara klar vinst Sverige! Domslut:Enhälligt domslut SVERIGE!återigen en väldigt kontrollerad insats av Palmquist som nu vunnit bägge sina matcher på ett tryggt sätt!____________ Nikolija Milosevic vs Mercedes Custodio Lopez, Spanien (Bantamvikt -61,2kg) Rond 1Tjejerna möts i mitten och utbyter slag innan Milosevic suger in Lopez i en thaiclinch och utdelar flera bra knän mot kropp innan de fastnar mot buren. Väl mot bur så tar ingen initativ och de säras av domaren.
Återigen stänger svenskan distans och utdelar förödande knän i thaiclinchen innan spanjorskan kommer loss. Återigen blir kampen mot bur där Milosevic har bra kontroll. ronden slutar i markkamp efter att svenskan fått till en nedtagning.Klar rond till Sverige. Rond 2Spanskan går direkt till anfall med breda kraftslag som till viss del träffar. Milosevic verkar träffa med ett otillåtet slag och domaren bryter och tar ett poäng från svenskan.Direkt när match kommer igång igen tar Milosevic in spanskan i clinch och utdelar ett par knän för att sedan gå på ett försök till stående giljotin utan lycka. De hamnar sedan på marken där svenskan är överst och snabbt avancerar till ryggen på spanskan och dundrar iväg slag vilket kräver domaren att gå in och bryta matchen till svenskans fördel!VINST TKOTufft motstånd men Milosevic tar sig vidare utan större problem. ____________Robin Larsson vs Nell Ariano, Frankrike (Tungvikt -120,2kg)

Rond 1De stora gossarna kliver på direkt och utbyter slag där bägge träffar en del. Kortare clinch innan de hamnar på distansen igen.Ariano börjar få igång sina händer och träffar Larsson flertal gånger med raka slag.
Svensken stänger ned distans men åker på ett judokast och de hamnar kort på backen där svensken lyckas ta sig upp förhållandevis lätt.Fransmannen fortsätter träffa med slagen och har övertaget i matchen även om svensken träffar en del.Första ronden går till fransmannen. Rond 2Larsson har fått en rejält tilltufsad näsa som läkaren jobbar hårt med i rondvilan.
”Slå han på käften” skanderar de svenska supporterna när bjässarna möts i mitten av buren och börjar slagväxla. Larsson har svårt att finna sin distans med sina sparkar men driver framåt hela tiden. Fransmannen har i denna ronden inte haft samma lycka i det stående men har fortfarande ett övertag.Jämnare rond men jag ger den till fransmannen som skickar lite mer volym och längre kombinationer. Rond 3Svensken börjar med två låga och en hög spark som alla sitter, bra start.Larsson blir sedan återigen hårt träffad och fransmannen börjar komma in i rytmen. Ariano verkar dock väldigt trött och med mindre än minut kvar får Larsson ner fransmannen och hamnar i mount.Han jagar slagen för ett avslut medans fransmannen bara låser upp för att överlämna ronden.Larsson skickar ett ordentligt knä mot kroppen samtidigt som ronden är över.Larsson tar säkert denna rond, fransmannen första men frågan är vem som vann  den andra. Tippar tyvärr Frankrike Domslut:Frankrike vinner på enhälligt domslut.Tråkigt för Larsson som inte riktigt kom igång mot den längre räckvidden hos fransmannen.____________
Josefine Modig vs Magdalena Czaban, Polen (Stråvikt -52,2kg)

Rond 1Ingen inkänning här utan tjejerna går direkt igång och växlar slag. Modig träffar med en fin kroppspark.Polskan boxas mest medans svenskan använder lite mer sparkar i arsenalen.Det är ett högt tempo och riktigt tuffa slagväxlingar där känslan är att polskan träffar lite mer, framförallt med sin vänsterkrok hon gärna kontrar med.Polskan kastar sig på en nedtagning med 15sek kvar och tar ner Modig på marken. Sista sekundrarna slutar med att bägge matar slag i ansiktet på varandra med svenskan i den sämre positionen underifrån. Polskan vann nog ronden. Rond 2
Andra rond börjar något mer avvaktande och Modig tar mer center av buren och kan kontrollera tempot första minuten. Polskan går för nedtagning men Modig fångar henne i en d´arce.Modig använder kopplingen att kontrollera positioinen och skickar knän mot polskans kropp. När Modig släpper kopplingen så reser sig polskan upp och lyckas få till en nedtagning. Ronden tar sedan slut.Bör vara Modigs rond.Därmed bör sista ronden vara direkt avgörande. Rond 3Återigen möts tjejerna i mitten och slag utbytts. Efter kort clinch för Modig in ett bra knä och rak vänster när de separerar.Polskan tar ner till backen och har svenskan mot buren.Modig är aktiv att förbättra sin position och tar sig till slut upp till clinch. I clinch är svenskan starkare och hinner utdela några knän innan hon tar ner polskan och hamnar i hennes guard. med 30sek kvar får Czaban tag i Modig i en armbar men lyckas inte avsluta och Modig försvarar genom att lyfta och slamma polskan precis innan matchen tar slut.Sylvass rond men jag skulle vilja ge den till Modig. Denna match kan gå åt vilket håll som helst med framförallt 2st väldigt jämna ronder. Domslut:Polen vinner på delat domslut.En riktigt bra insats av Josefine Modig dock i en match som sagts vara om vem som kommer ta hem guldet.   

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter