Connect with us

Exklusivt

WFP 4: Landslagstalangen kommer ”styra matchbilden så som jag vill”

Publicerat


Nyheter

WFP 4: Tvåfaldige svenska mästaren kommer ”styra matchbilden så som jag vill”

Publicerat 29 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu på lördag går Wolf Fight Promotion (WFP) 4 av stapeln och då är det äntligen dags för den svenske landslagstalangen och Redline Training Center-fightern Sebastian Gonzalez (0-0) att göra proffsdebut!

Det är dock en proffsdebut som skulle ha skett redan på förra WFP i oktober 2021, men sjukdom satte stopp för det. Sedan dess hade också Gonzalez och planerat att representera det svenska landslaget, men fick återigen ställs in matchen.

Gonzalez har varit otroligt otursdrabbad vad gäller matcher, vilket gör att han inte vill ta något för givet inför sin framemotsedda proffsdebut.

– Det är sannerligen efterlängtat, jag tar dock aldrig ut någonting på förhand, berättar Gonzalez för Maximum Sports. Förra året kan verkligen beskrivas som oturligt, framförallt sista inplanerade tävlingen när jag fick ett positivt covidtest dagen innan jag skulle åka iväg på VM. Jag ska inte ljuga det var jobbigt där och då.

– Men det ligger bakom mig, det finns ingenting som kan ändra historien nu och att fortsätta tänka på sånt har ingenting positivt med sig, och jag har lärt mig att det jag tänker på bestämmer kvaliteten på mitt liv, så jag fokuserar på sånt som får mig att skratta och vara glad istället.

Läs mer

”Jag är lite av en känslomänniska”

 Det framstår onekligen som att Gonzalez fokuserar på rätt saker inför WFP 4. Det kan dock vara svårt att inte påverkas på ett personligt och mentalt plan när en atlet som lever för MMA inte får möjligheten att tävla. 

– Motivationen har såklart påverkats av dessa händelser, men jag är alltid disciplinerad och tränar vare sig jag vill eller inte, det ger mig så mycket, berättar Gonzalez. Hag är lite av känslomänniska, jag blir såklart besviken när det inte blir av, men värre saker har hänt de senaste två och ett halvt åren, händelser som påverkat mig mer än om jag inte får tävla. – Att få tävla i MMA, få utmana mig själv och se hur bra jag är och hur långt jag kan ta mig är bland det bästa jag vet. Men MMA är bara en idrott, en idrott jag älskar väldigt mycket, men det finns saker som är viktigare, som min familj till exempel. Topparna av att inte få tävla är att man inser att det finns mer saker som gör att jag kan känna mig viktig och dalarna är ju helt klart besvikelsen när en tävling närmar sig och man inte får visa allt man kämpat för, och att man stöter på fler motgångar mot sina drömmar.

 Gonzalez möter britten David Adams (0-4) i bantamviktsklassen på WFP 4, vanligtvis kör svensken i flugvikt. Det kan ses som en måstematch med tanke på motståndarens matchfacit, men det döljer sig meriter bakom siffrorna som gör mötet intressant och riskfyllt på det bästa möjliga sättet. 

Bland annat har Adams mött Darius Mafi – som obesegrat gick vidare till PFL för att möta Gonzalez forne lagkamrat Ali Taleb.

– Jag tänker helt ärligt inte på sånt, jag vet att han tävlat mot riktigt bra motstånd, bland annat nån kille som nu tävlar i PFL, och jag vet inte för vem det här skulle vara en måstematch för, förklarar Gonzalez. Vi tävlar i en viktklass över vad jag tävlar i vanligtvis, han har tävlat i tre viktklasser, så mycket högre än mig i vissa av hans matcher.

– Han har proffs erfarenheten, pressen är på honom. Jag förväntar mig 100% att vinna, och kommer jaga ett avslut, men inte för att jag måste, utan för att jag vill, vet vem jag är och vad jag kan.

Gonzalez självförtroende lyser igenom i hans svar och det är uppenbart att han inte låter sig rubbas av petitesser kring matchen. 

Adams är dock inte den enda som bär på dyrbar erfarenhet. Gonzalez har trots allt representerat det svenska MMA-landslaget ett flertal gånger i internationella tävlingar. Utöver det har han vunnit SM hela två gånger. 

– All erfarenhet spelar roll, och det är såklart en fördel av att jag har mycket erfarenhet som amatör, säger Gonzalez. Jag planerar att utnyttja det till fullo, men det här är proffs, det är andra handskar och regler, så det ska bli spännande!

Gonzalez erfarenhet, tro på sig själv och uppenbara talang skiner som solen under en varm sommardag. Alla de aspekterna belyses när han talar om matchbilden. 

– Jag ser mig fokuserat pressa honom, använda mina tekniker för att styra matchbilden så som jag vill, förklarar Gonzalez. Jag har visualiserat att kunna hantera och vända på varje negativ matchbild som kommer i min väg.

Efter otur, uppehåll och inställda matcher så välkomnar nu Gonzalez alla möjligheter som kommer hans väg, samt att WFP 4 enbart är början på en helt ny resa. 

– Jag hoppas vi kan förvänta oss att vara mer aktiv framöver, det är vad jag hoppas på i alla fall! Jag hoppas och tror på snöbollseffekten, att nu tar nästa steg i min karriär fart, och jag hoppas få möjligheten att resa runt världen och utmana mig själv, se hur långt jag kan komma och bli så bra som jag kan!

Hur går det för Sebastian Gonzalez på WFP 4?

ANNONS

Fler Nyheter