Connect with us

Exklusivt

Tre doldisgalor utanför UFC du inte bör missa!

Publicerat


Nyheter

Tre doldis-galor du inte bör missa!

Pezhman Pars

Publicerat september 29, 2022

By Pezhman Pars

Har producerat stjärnor som Amanda Nunes och Brandon Moreno!

Foto_ TOmasz Piwinski

Att världens största och bästa MMA-organisation är UFC råder det ingen tvekan om. Det finns både ett djup och en bredd i alla divisioner som ingen annan organisation kan mäta sig med. Utanför UFC finns det flertalet andra organisationer som förtjänar att lyftas och hyllas, dessa kan du läsa mer om här. Men det finns också en del mindre, eller för oss i Sverige, inte lika kända organisationer som också förtjänar att få ta del av rampljuset. Nedan listar jag tre organisationer som jag tycker du borde titta på!

Invicta FC

Den ledande renodlade kvinnliga MMA-organisationen i världen, med säte i Kansas, USA. Organisationen har funnits i tio år och producerat massvis med duktiga fighters till UFC. Eller vad sägs om Cris Cyborg, Amanda Nunes, Lauren Murphy, Pannie Kianzad från Sverige, Yana Kunitskaya och Carla Esparza? De ska också berömmas för sitt initiativ att ha ”open scoring” vilket innebär att tränarna får reda på hur domarna har dömt efter rond ett och två. När rond två och tre sedan startar får även publiken reda på det. Detta möjliggör för tränarna att ändra sin matchplan när då vet om de ligger under eller inte. Invicta FC kan du följa på ViaPlay.

Combate Global

Grundad av ingen mindre än Campbell Mclaren, mer känd som medgrundare till självaste UFC. Sedan 2011 driver han den egna organisationen Combate Global (tidigare känd som Combate Americas) där fokuset ligger på fighters från central- och sydamerika. Organisationen är populär i den regionen och har varit framgångsrik i media då man började som en reality show. Sedan 2021 har organisationen fått in nya TV-avtal och pengar och hoppas kunna bli populära även i USA.

LFA

LFA – Legacy Fighting Alliance, förkortad LFA har länge fungerat som en grogrund för framtida UFC-fighters, vilket de över 100 fighters i organisationen kan intyga. Man har växt stadigt sedan starten för fem år sedan, även om andra namn och konstellationer av organisation har funnits sedan 2009. LFA bjuder oftast på underhållande galor, kvalitén på fighterna kan absolut variera, men den intima inramningen och unga hungriga fighters bidrar ofta till högt underhållningsvärde. Några LFA-fighters som tagit steget till UFA är Brendan Allen, Gregory Rodrigues, Sergio Pettis, Brandon Moreno, Sean Brady och Mackenzie Dern för att nämna några. LFA har sin bas i USA men har på senare tid även börjat med galor i Brasilien. LFA går att följa via UFC Fightpass.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter