Connect with us

Svensk MMA

”Jag tror på mig själv och ser att jag tar hem guldet”

Publicerat

 

Nyheter

Nikolija Milosevic – En given guldkandidat

Publicerat september 29, 2022

By Erik

Idag kliver en av våra, på förhand, medaljtippade svenskor in i EM-turneringen i Italien. Den regerande världsmästarinnan Nikolija Milosevic (6-1)!

 

EM poster 2022
Nikolija Milosevic (högst upp) är EM´s ”postergirl” och framgångstippad

Nikolija Milosevic, eller ”The Real Queen Beast” som hon passande heter på instagram, har verkligen gjort sig förtjänt av sitt nickname Queen Beast sen hon äntrade amatörscenen för strax över 2 år sedan.
Hennes debut var hårdast möjligt motstånd mot dåvarande regerande svenska mästaren Jessica Andersson. En tuff matchning för en debutant men med en tydlig vinst via domslut så hade hon klart visat att det fanns en ny kvinna att lägga på minnet i MMA-Sverige.

Internationellt kom erkännandet i starten på 2022 när hon tog hem VM-guldet med 4 raka segrar mot erkänt motstånd som gemensamt stoltserade imponerande 20-4 i record.

Så med det facit är det inför detta EM inget snack om att den 26-åriga tjejen från Biskopsgården i Göteborg kommer vara att räkna med.

Den svenska förbundskapten Besam Yousef säger inför turneringen att Nikolija är ett av de stora medaljhoppen och trots att hon kommer från sin karriärs första förlust (delat domslut mot Millie Eriksson även hon tidigare världsmästare) så får Nikolija ses som en av Sveriges starkaste guldchanser i det kommande mästerskapet i Italien.

Även Nikolija är självsäker men ödmjuk.

”Det är klart att jag tror på mig själv och ser att jag tar hem guldet men man får aldrig underskatta motståndet”

Henne uppladdning har varit 100% dedikerad och en heltidssatsning med två pass om dagen på sin hemklubb GBG Mac (före detta GBG MMA) med Joakim Engberg som coach och landslagskollegan Hanna Palmquist samt UFC-aktuella Anton Turkalj som träningskamrater.

I en nära framtid stundar en proffskarriär för att förhoppningsvis om något år eller två göra klubbkompisen Anton Turkalj sällskap i UFC.

Men först skall troféskåpet hemma på Hisingen utökas med ett EM-guld och den resan börjar imorgon vid cirka 14:30 mot Mercedes Custodio Lopez från Spanien.

 

Övriga svenskar till start dag 3:

Benjamin Hajijan vs Andrii Stoian,Ukraina (Junior)
Cirka 11:00

Astrid Vikgren vs Tea Aresu, Bulgarien (Junior)
Cirka 11:15

Daniyal Shamkhalov vs Mika Rasanen, Finland
Cirka 12:00

Arsen Tuganov vs Artem Melkumian, Ukraina
Cirka 12:00

Hanna Palmquist vs Sonja Pohjalainen, Finland
Cirka 13:45
Daniel Karlsson vs Dzevad Baltic, Serbien
Cirka 14:15

Robin Larsson vs Nell Ariano, Frankrike
Cirka 14:15

Josefine Modig vs Magdalena Czaban, Polen
Cirka 14:30

 

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter