Connect with us

Svensk MMA

Dag 2 – Dagens svenska resultat i EM klara

Publicerat


Nyheter

4 svenskar vidare i Italien!

Publicerat september 28, 2022

By Erik

EM-äventyret i Italien fortsätter och Sverige skickar 4 av 5 tävlande vidare från matcherna dag 2.

Det är junioren Benjamin Hajijan som tillsammans med Daniyal Shamkhalov, Hanna Palmquist och Arsen Tuganov alla tog sig förbi sina motståndare för att få fortsätta tävlingen imorgon.
Tyvärr fick den spännande talangen Robin Kohzadi respass av Radostin Georgiev från Bulgarien i en av det mest svängiga ronderna hittills i turneringen där svensken mottog en olaglig spark i huvudet men ändå kämpade vidare.

Hajijan har även säkrat medalj med dagens vinst då han nu avancerat till semifinal. Imorgon väntar för honom Andrii Stoian, Ukraina i kampen om finalplats.

Utöver dagens 4 vinnare tillkommer även Robin Larsson, Daniel Karlsson, Nikolija Milosevic, Josefin Modig och Astrid Vikgren till turneringsträdet för att försvara de blågula färgerna.

Det börjar helt klart dra ihop sig för förbundskapten Besam Yousef och coach Jörgen Hambergs trupp när Sverige inte har mindre än 9st tävlande i morgondagens tävling!

Nedan finns referat från dagens matcher

Läs mer

Direktreferat från matcherna :

Benjamin Hajijan vs Alexandre Rita från Portugal i fjädervikt (junior -65,8kg)

Rond 1
Matchen börjar lite avvaktande mest med avståndsbedömning i det stående. Hajijan känns rörligare jämfört med igår. Ronden utspelas sedan i majoritet i clinch.
Troligt går ronden till Sverige (undertecknad hade lite problem med uppkopplingen).

Rond 2
Samma start men något fler slag utbyts innan Hajijan går direkt på nedtagning.
Hajijan hamnar i portugisens guard där han kontrollerar ronden tryggt. Lite aktivare i slagen idag också.
Sverige bör få ronden.

Rond 3
Samma visa igen. Hajijan stänger distansen och går på nedtagning men får äta ett slag för besväret.
Portugisen är mycket aggresivare från rygg denna rond och slår mycket underifrån samt jobbar med höften för att förbättra sin position och finna lås. Med 30sek kvar ställer domaren dem upp pga inaktivitet men direkt plockar Hajijan ner igen.
Ronden kan mycket väl gå till portugisen då Hajijan inte hotade mer än höll sin position.
Men borde vara vinst Sverige!

VINNARE HAJIJAN! Domarsiffrorna 3-0
Mycket stabil insats och minimalt med skada tagen. Det ser bra ut inför morgondagens semifinal.

___________

Arsen Tuganov vs Kevin Caperna från Italien i flugvikt (-56,7kg)

Rond 1
Italienaren går ut hårt direkt med flertal slagkombinationer.
Tuganov går kort därpå för nedtagning där Caperna direkt suger in Tuganov i en giljotin. Tuganov ger dock tummen upp direkt och låter italienaren dra för allt han har. När italienaren väl släpper taget går snabbt Tuganov via slag till att ta ryggen och lyckas låsa ut sin motståndare redan i första rond!

VINST SVERIGE!
Mycket fin och samlad insats!

___________

Daniyal Shamkhalov vs Jordan Bradshaw från Irland i fjädervikt (-65,8kg)

Rond 1
Matchen börjar i ett högt tempo där bägge finner sina lägen i slagväxlingarna. Svensken lyckas sedan koppla en stående giljotin han använder för att kontrollera irländaren och utdelar flertal tunga knän mot kroppen på densamme.
Det bryter upp och i följande stående kamp råkar Shamakhalov sparka Bradshaw i skrevet varpå matchen avbryts tillfälligt.
Med en minut kvar går svensken på nedtagning och blir först hotad i en giljotin och kort därefter i en väldigt djup armbar. Han tar sig dock ur den väldigt djupa armbaren innan ronden tar slut.
Svårbedömd rond men troligt får irländaren den tack vare sina låsförsök samt att han träffade lite mer i det stående.

Rond 2
Märklig situation där irländaren får vila ytterligare sekunder när han sitter på huk när rond ska starta.
Med matchen igång slösar Bradshaw ingen tid och går direkt på en nedtagning. Shamkhalov tar sig dock upp och fångar återigen i en stående giljotin för kontroll där han straffar med knän i nästan en hel minut.
Svensken kastar sig sin in i en anaconda som han får jobba ett tag men utan framgång. Slutet på ronden spenderas sedan med vilda slagväxlingar.
Ronden till Shamkhalov

Rond 3
Bradshaw har hittat rytmen i det stående och prickar Shamkhalov en hel del. Med minuten kvar går Shamhkalov på nedtagning som sprawlas bort.
Irländaren träffar mycket mer även om svensken driver framåt.
Ronden klart till irländaren.

Väldigt jämn match men troligt gick rond 1 till irland och därmed irländsk vinst…

FEL. SVERIGE VINNER PÅ DOMSLUT!
Shamkhalov fick ta mycket slag i sista ronden men gjorde annars en bra insats i en jämn match.

___________

Hanna Palmquist vs Giulia Volpe från Italien i flugvikt (-56,7kg)

Rond 1
Det går snabbt in i clinch innan svenskan får ner italienskan på marken.
Svenskans rond.

Rond 2
Även här går det fort till clinch. Palmquist kommer dock loss och har fina slagkombinationer som tvingar italienskan att försvara sig ordentligt.
Italienskan får kort rygg när svenskan fått en nedtagning men ronden slutar med Palmquist i Volpes guard aktivt med slag.
Även denna rond Sverige enligt undertecknad.

Rond 3
Palmquist dominerar italienskan genom en tydlig kontroll först från clinch den första minuten för att sedan ligga i guard och klokt hålla sig tillräckligt aktiv för att spendera resten av ronden i denna position.
Solkar rond sverige.

Bör inte vara något snack om vem som vann.

VINNARE PALMQUIST på domslut!
Väldigt dominant insats för svenskan.

___________

Robin Kohzadi vs Radostin Georgiev från Bulgarien i lättvikt (-70,3kg)

Rond 1
Bulgaren går direkt in och tar center av buren och verkar vilja sätta tempot. Kohzadi tillåter dock inte detta och går in med en slagserie och trycker bulgaren bakom.
Bulgaren lyckas sedan ta ner Kohzadi och snabbt få en hög side. Kohzadi kontrar med sina långa lemmar och får tag på en armbar bulgaren med nöd och näppe tar sig er.
Bulgaren skickar sedan en spark i huvudet på Kohzadi när denna är i markkamp vilket är otillåtet och matchen avbryts tillfälligt.

När de sedan sätter igång igen så är det fram och tillbaka med attacker och en väldigt hög fart både stående och på backen innan bulgaren lyckas få tag på Kohzadis nacke och dessvärre får svenskan att klappa ut på en stående arm-in-giljotin.

Förlust för Sverige dessvärre.
Ingen skugga över Robin Kohzadis insats dock.
Som 18 åring med endast 2 matcher i ryggen så har han bjudit på snurrsparkar, oortodoxa submissionförsök och ett stort självförtroende som det kommer bli väldigt intressant att se mer av i framtiden.

ANNONS

Fler Nyheter