Connect with us

Svensk MMA

Dag 4 av MMA-EM i Italien – Genomgång och liveresultat

Publicerat


Nyheter

Dag 4 av MMA-EM i Italien – Genomgång och liveresultat

Publicerat september 30, 2022

By Erik

På dagens matchkort i EM har Sverige 5st tävlande varav den enda kvarvarande junioren, Astrid Vikgren, går final.
För seniorerna Nikolija Milosevic, Daniyal Shamkhalov, Hanna Palmquist och Yrsa Sandin är det semifinaler som vankas.

Hanna Palmquist har genomfört sina två matcher på ett komfortabelt sett där hon jobbat med clinch för att sedan ta ner sina motståndare och kontrollera dem på marken. Vi får se om dagens ukrainska har något motmedel mot GBG Mac-adeptens starka grappling.

Den andra GBGMAC-produkten, Nikolija Milosevic, hade en något tuffare resa där hon i gårdagens match mot Spanien verkligen fick hålla sig på alerten mot den vilt svingande spanjorskan. Nikolija var framförallt stark i clinch och malde sedan ner motståndaren för att kunna avsluta på TKO i andra rond.

Yrsa Sandin representerande Pancrase Gym går sin första match detta EM i och med dagens drabbning. Hon har dock massvis med erfarenhet sedan tidigare och får ses med stora möjligheter att ta sig till morgondagens finaler.

Daniyal Shamkhalov från Västerås Fight Club har gått från klarhet till klarhet i sina två tidigare matcher och gårdagens demolering av det finska motståndet bådar gott inför dagens match mot Frankrike i vad som är hans sista MMA-satsning.

Fighter Centres Astrid Vikgren går sin match mot Ukraina och visade igår, i sin MMA-debut, upp ett stabilt markgame. Mer om Astrid kan ni läsa här

Läs mer

LIVERESULTAT (uppdateras löpande)

Hanna Palmquist vs Marta Pankiv, Ukraina Rond 1Så är dagens första match igång!Svenska tar direkt kommandot med en jabb innan hon stänger distansen och går för clinch mot buren.Från clinch jobbar Palmquist bra med knän och har god kontroll på ukrainskan första minuten.Ett par svenska nedtagningsförsök stoppas och de håller sig kvar i clinch.Palmquist fortsätter jobba bra med knän och håller sig tillräckligt aktiv för att få fortsätta trycka ukrainskan mot buren resten av ronden.Klar rond Sverige! Rond 2 Palmquist verkar fått ett litet cut över höger öga men det bör inte besvära svenskan.Matchen hamnar omgående på marken med Palmquist som initierar nedtagning och hamnar ovanpå. Ukrainskan kontrar och tar sig runt och hamnar istället ovanpå svenskan. Pankiv är betydligt mer aktiv med slagen i markkampen men får nöja sig med några sekunder i överläge innan Palmquist lyckas ställa sig upp och sätta den ukrainska ryggen mot burväggen i clinch.Clinchen är verkligen Palmquist starkare i men efter lite för lite aktivetet separerar domarna kombatanterna.Nu går ukrainskan för fullt framåt och matar slag som får svenskan att vackla bakåt i buren. Slag efter slag sitter och till slut faller svenskan bakåt och domaren går direkt in och stoppar matchen! Tyvärr förlust för Hanna Palmquist men hon vinner ett välförtjänt brons efter en väl genomförd tävling!__________ Yrsa Sandin vs Millie-Rae Vardy, England Rond 1Brittiskan har center av buren och trycker på med sin räckvidd och långa slag.Vardy har en låg guard och verkar känna sig trygg i det stående.Svenskan har svårt att komma in på slagdistans och är väldigt avvaktande hela ronden där mest bensparkar utdelas från bägge sidor. Vardy sätter dock ett par jabbar igenom ronden som troligt räcker för henne att ta hem den. Rond 2Sandin är mycket aggresivare och driver Vardy bakåt i denna rond.Vardy är fortsatt trygg i det stående men får jobba betydligt mer denna rond får att få fäste.Sandin lyckas clincha upp i slutet på ronden men lyckas inte få ner brittiskan.Ytterligare rond för England Rond 3Sandin försöker kliva på ännu mer och jagar engelskan. Hon måste få ett avslut för att kunna vinna matchen.Dessvärre visar sig Vardys stående vara för svårt för Sandin att sig in på och även denna rond bör gå till England. Domslut:Förlust Sverige på enhälligt domslut.Sandin kom aldrig riktigt igång och kunde inte komma innanför Vardys räckvidd. __________ Nikolija Milosevic vs Giulia Gross, Italien Rond 1Mycket clinch där det böljar fram och tillbaka.I det stående känns det dock som Milosevic har ett övertag.Bör vara Milosevic rond. Rond 2Milosevic kliver direkt in och utdelar slag innan hon försöker stänga distansen.
De separerar och bägge skickar kombinationer med svenskan något vassare.Milosevic tar ner och tar sedan Gross rygg och hotar med ett stryp som italienskan tar sig ur. Milosevic hamnar istället ovan i mount och regnar slag över italienskan och matchen kan mycket väl brytas. Domaren vill dock se lite till innan han till slut räddar italienskan från att ta mer stryk!TKO Sverige!Återigen en stabil insats av Nikolija Milosevic som går vidare till morgondagens final! __________Daniyal Shamkhalov vs Ammar Mazri, Frankrike Rond 1Mazri har tydligt fördel i räckvidden och håller sig på distans.Shamkhalov skickar en krok och dyker sen på nedtagning som stoppas och de hamnar mot buren istället med fransmannen i kontroll.
I clinch skickar Mazri flertal knän varav ett träffar skrevet på Shamkhalov  och matchen bryts tillfälligt.
Igång igen så blir det stående match där Mazri jobbar med raka slag och låter svensken jobba för att komma in på sin distans.Efter viss slagväxling där fransmannen får något bättre utdelning så hamnar de återigen i clinch mot buren. Väl där så låter Shamkhalov fransmannen få smaka på sin egen medicin genom ett eget knä mot motståndarens skrev… matchen stoppas tillfälligt.Med mindre än en minut kvar av ronden så är matchen återigen igång. Fransmannen har flera fina sparkar som alla blockeras av svensken.Jämn stående kamp utspelar sig med fransmannen något vassare i mitt tycke.Ronden är slut och går troligt till Frankrike. Rond 2 De hälsar kort i mitten och skickar sedan flertal bensparkar från bägge håll. Fransmannen får in en fin jabb direkt efter en hög spark som Shamkhalov skakar av sig.Ett supermanförsök kommer från västeråsaren utan lycka och de hamnar i clinch.
Väl i clinch skickas knän från bägge håll med fransmannen något aktivare innan de separerar och återigen möts i mitten av buren. Kort slagväxling innan clinchen återigen initeras av fransmannen.Rond avslutas med ett nedtagningsförsök av Mazri som lyckas precis när rondvilan ljuder.Tyvärr går nog även denna rond till Frankrike. Allt att vinna i sista nu! Rond 3 Shamkhalov går in lite beslutsammare denna rond.Bägge fightersen skickar betydligt mer kraft i slagen denna rond.Mazri går på nedtagning som Shamkhalov stoppar och lyckas koppla en anaconda. Den sitter dock inte och de hamnar stående igen. Efter kort clinch får Shamkhalov ner Mazri och matar slag. Svensken vrider verkligen upp tempot nu!Sista minuten och spel mot ett mål och Shamkhalov verkligen kör över motståndaren!Sista ronden går klart till Sverige.Men är det tillräckligt?! Domslut kommer och tyvärr förlust för Sverige..Sista ronden är dominant men dessvärre räknas var rond för sig och fransmannen var något aktivare i de första två.EM-brons till Daniyal Shamkhalov efter  en mycket bra turnering! __________Astrid Vikgren vs Anastasiia Holinko, Ukraina Rond 1Det börjar med fint stående från bägge. Vikgren får in en huvudspark medans Holinko bjuder på en snurrspark mot kroppen på svenskan.Ukrainskan träffar mer och är något snabbare i sitt fotarbete medans Vikgren är mer stillastående.Holinko gör fler snurrattacker både med sparkar och slag med varierat resultat.Mot slutet på ronden avstannar tempot från dem bägge.Första ronden är över och går nog till Ukraina. Rond 2 Andra rond startar med samma frenesi som den första. Vikgren tar för sig lite mer och träffar en del med sina slag.
1min in har Holinko inte alls samma snabba rörelse och tempot har avtagit lite.Vikgren prickar mer och mer i takt med att ukraniskan tappar sitt fotarbete.Holinko verkar få nog och tar kort ner svenskan innan Vikgren tar sig upp igen.Ronden avslutas med en scramble där Vikgren går vinnande ur.Ronden till Vikgren enligt mig. Rond 3 Ukrainskan ser trött ut när vi kommer ut till tredje rond.Holinko träffar med en fin spinning backfist. Vikgren börjar dock jobba sig in med slagen och får mer utdelning.Ytterligare en snurrspark sitter för ukrainskan.Efter halva ronden har Vikgren träffat mer men ukrainskan eventuellt något hårdare.Vikgren verkar ha mer ork in i sista minuten men behöver jaga för att säkra ronden.Fin kroppspark sitter från Vikgren och ukrainskan försöker ta ner med cirka 10sek kvar utan att lyckas.Matchen är slut. Mycket jämn match men håller Vikgren som vinnare även i sista ronden.Vi håller tummarna! Domslut:Delat domslut för Ukraina.Stark match av Vikgren i hennes andra match i karrären och hon kan nu titulera sig EM-silvermedalist!    

ANNONS

Fler Nyheter