Connect with us

Svensk MMA

Dag 4 – En tuff dag för Sverige når sitt slut

Publicerat


Nyheter

Dag 4 ger smolk i bägaren trots medaljer för Sverige

Publicerat september 30, 2022

By Erik

I Italien så skördade idag Sverige hela 4st medaljer!
Imorgon går sedan favorittippade Nikolija Milosevic för guldet

Sverige fick det tufft i dagens semifinaler när endast Nikolija Milosevic tog sig vidare till morgondagens finaler.
Milosevic tog hem ytterligare en TKO-vinst när värdlandet Italiens Giulia Gross stod för motståndet.

För övriga svenskar blev det dessvärre förlust och därmed får de nöja sig med en bronspeng hem till Sverige.

Hanna Palmquist började sin match på samma sätt som hon gjort sina föregående två, med full kontroll. Hanna tar hem första rond men i den andra så kommer hennes ukrainska motståndare in med en hård slagserie och sänker svenskan till marken som tvingar domaren att avbryta matchen.

Yrsa Sandin, som gick in i turneringen först idag, hade i sin match mot Englands Millie-Rae Vardy inte mycket att sätta emot brittiskans långa räckvidd. Vardy lyckades kontrollera matchen rakt igenom med sin jabb och svenskan var aldrig riktigt nära att hota.

Daniyal Shamkhalov, som tidigare annonserat att detta är hans sista tävling, fick inte det lyckligaste slutet på sin MMA-saga när han fick se sig besegrad på domslut mot Ammar Mazri från Frankrike. Shamkhalov avslutade dock på topp när han totalt manglade sin motståndare i tredje rondens slut men dessvärre hade han förlorat de två ronderna innan det.

Sist ut för dagen var Sveriges nykrönta silvermedalist. Astrid Vikgren!
I gårdagens match så visade Vikgren upp ett väldigt tekniskt markgame och idag visade hon prov på sina stående kunskaper.
Vikgren fick bl.a in en fin huvudspark på sin motståndare, den två-faldiga ungdomsvärldsmästaren Anastasiia Holinko från Ukraina, men övertygade endast en av de tre domarna att hon förtjänade guldet varpå hon förlorade via delat domslut.

Sverige kniper därmed ytterligare 4st medaljer och utökar till 5 totalt med gårdagens brons för Benjamin Hajijan
Sista dagen imorgon avgörs guldmedaljörerna i seniorklassen, givetvis hoppas vi att Nikolija Milosevic blir en av dem när hon ställs mot polskan Paulina Kontna.

 

Läs mer

 

Nedan finner ni dagens livereferat:

Hanna Palmquist vs Marta Pankiv, Ukraina Rond 1Så är dagens första match igång!Svenska tar direkt kommandot med en jabb innan hon stänger distansen och går för clinch mot buren.Från clinch jobbar Palmquist bra med knän och har god kontroll på ukrainskan första minuten.Ett par svenska nedtagningsförsök stoppas och de håller sig kvar i clinch.Palmquist fortsätter jobba bra med knän och håller sig tillräckligt aktiv för att få fortsätta trycka ukrainskan mot buren resten av ronden.Klar rond Sverige! Rond 2 Palmquist verkar fått ett litet cut över höger öga men det bör inte besvära svenskan.Matchen hamnar omgående på marken med Palmquist som initierar nedtagning och hamnar ovanpå. Ukrainskan kontrar och tar sig runt och hamnar istället ovanpå svenskan. Pankiv är betydligt mer aktiv med slagen i markkampen men får nöja sig med några sekunder i överläge innan Palmquist lyckas ställa sig upp och sätta den ukrainska ryggen mot burväggen i clinch.Clinchen är verkligen Palmquist starkare i men efter lite för lite aktivetet separerar domarna kombatanterna.Nu går ukrainskan för fullt framåt och matar slag som får svenskan att vackla bakåt i buren. Slag efter slag sitter och till slut faller svenskan bakåt och domaren går direkt in och stoppar matchen! Tyvärr förlust för Hanna Palmquist men hon vinner ett välförtjänt brons efter en väl genomförd tävling!__________ Yrsa Sandin vs Millie-Rae Vardy, England Rond 1Brittiskan har center av buren och trycker på med sin räckvidd och långa slag.Vardy har en låg guard och verkar känna sig trygg i det stående.Svenskan har svårt att komma in på slagdistans och är väldigt avvaktande hela ronden där mest bensparkar utdelas från bägge sidor. Vardy sätter dock ett par jabbar igenom ronden som troligt räcker för henne att ta hem den. Rond 2Sandin är mycket aggresivare och driver Vardy bakåt i denna rond.Vardy är fortsatt trygg i det stående men får jobba betydligt mer denna rond får att få fäste.Sandin lyckas clincha upp i slutet på ronden men lyckas inte få ner brittiskan.Ytterligare rond för England Rond 3Sandin försöker kliva på ännu mer och jagar engelskan. Hon måste få ett avslut för att kunna vinna matchen.Dessvärre visar sig Vardys stående vara för svårt för Sandin att sig in på och även denna rond bör gå till England. Domslut:Förlust Sverige på enhälligt domslut.Sandin kom aldrig riktigt igång och kunde inte komma innanför Vardys räckvidd. __________ Nikolija Milosevic vs Giulia Gross, Italien Rond 1Mycket clinch där det böljar fram och tillbaka.I det stående känns det dock som Milosevic har ett övertag.Bör vara Milosevic rond. Rond 2Milosevic kliver direkt in och utdelar slag innan hon försöker stänga distansen.
De separerar och bägge skickar kombinationer med svenskan något vassare.Milosevic tar ner och tar sedan Gross rygg och hotar med ett stryp som italienskan tar sig ur. Milosevic hamnar istället ovan i mount och regnar slag över italienskan och matchen kan mycket väl brytas. Domaren vill dock se lite till innan han till slut räddar italienskan från att ta mer stryk!TKO Sverige!Återigen en stabil insats av Nikolija Milosevic som går vidare till morgondagens final! __________Daniyal Shamkhalov vs Ammar Mazri, Frankrike Rond 1Mazri har tydligt fördel i räckvidden och håller sig på distans.Shamkhalov skickar en krok och dyker sen på nedtagning som stoppas och de hamnar mot buren istället med fransmannen i kontroll.
I clinch skickar Mazri flertal knän varav ett träffar skrevet på Shamkhalov  och matchen bryts tillfälligt.
Igång igen så blir det stående match där Mazri jobbar med raka slag och låter svensken jobba för att komma in på sin distans.Efter viss slagväxling där fransmannen får något bättre utdelning så hamnar de återigen i clinch mot buren. Väl där så låter Shamkhalov fransmannen få smaka på sin egen medicin genom ett eget knä mot motståndarens skrev… matchen stoppas tillfälligt.Med mindre än en minut kvar av ronden så är matchen återigen igång. Fransmannen har flera fina sparkar som alla blockeras av svensken.Jämn stående kamp utspelar sig med fransmannen något vassare i mitt tycke.Ronden är slut och går troligt till Frankrike. Rond 2 De hälsar kort i mitten och skickar sedan flertal bensparkar från bägge håll. Fransmannen får in en fin jabb direkt efter en hög spark som Shamkhalov skakar av sig.Ett supermanförsök kommer från västeråsaren utan lycka och de hamnar i clinch.
Väl i clinch skickas knän från bägge håll med fransmannen något aktivare innan de separerar och återigen möts i mitten av buren. Kort slagväxling innan clinchen återigen initeras av fransmannen.Rond avslutas med ett nedtagningsförsök av Mazri som lyckas precis när rondvilan ljuder.Tyvärr går nog även denna rond till Frankrike. Allt att vinna i sista nu! Rond 3 Shamkhalov går in lite beslutsammare denna rond.Bägge fightersen skickar betydligt mer kraft i slagen denna rond.Mazri går på nedtagning som Shamkhalov stoppar och lyckas koppla en anaconda. Den sitter dock inte och de hamnar stående igen. Efter kort clinch får Shamkhalov ner Mazri och matar slag. Svensken vrider verkligen upp tempot nu!Sista minuten och spel mot ett mål och Shamkhalov verkligen kör över motståndaren!Sista ronden går klart till Sverige.Men är det tillräckligt?! Domslut kommer och tyvärr förlust för Sverige..Sista ronden är dominant men dessvärre räknas var rond för sig och fransmannen var något aktivare i de första två.EM-brons till Daniyal Shamkhalov efter  en mycket bra turnering! __________Astrid Vikgren vs Anastasiia Holinko, Ukraina Rond 1Det börjar med fint stående från bägge. Vikgren får in en huvudspark medans Holinko bjuder på en snurrspark mot kroppen på svenskan.Ukrainskan träffar mer och är något snabbare i sitt fotarbete medans Vikgren är mer stillastående.Holinko gör fler snurrattacker både med sparkar och slag med varierat resultat.Mot slutet på ronden avstannar tempot från dem bägge.Första ronden är över och går nog till Ukraina. Rond 2 Andra rond startar med samma frenesi som den första. Vikgren tar för sig lite mer och träffar en del med sina slag.
1min in har Holinko inte alls samma snabba rörelse och tempot har avtagit lite.Vikgren prickar mer och mer i takt med att ukraniskan tappar sitt fotarbete.Holinko verkar få nog och tar kort ner svenskan innan Vikgren tar sig upp igen.Ronden avslutas med en scramble där Vikgren går vinnande ur.Ronden till Vikgren enligt mig. Rond 3 Ukrainskan ser trött ut när vi kommer ut till tredje rond.Holinko träffar med en fin spinning backfist. Vikgren börjar dock jobba sig in med slagen och får mer utdelning.Ytterligare en snurrspark sitter för ukrainskan.Efter halva ronden har Vikgren träffat mer men ukrainskan eventuellt något hårdare.Vikgren verkar ha mer ork in i sista minuten men behöver jaga för att säkra ronden.Fin kroppspark sitter från Vikgren och ukrainskan försöker ta ner med cirka 10sek kvar utan att lyckas.Matchen är slut. Mycket jämn match men håller Vikgren som vinnare även i sista ronden.Vi håller tummarna! Domslut:Delat domslut för Ukraina.Stark match av Vikgren i hennes andra match i karrären och hon kan nu titulera sig EM-silvermedalist!

ANNONS

Fler Nyheter