Connect with us

Svensk MMA

Efter succédebuten: Jonnie Anderson möter ”Gigante” på Excellence FC 4

Publicerat


Nyheter

Efter succédebuten: Jonnie Anderson möter ”Gigante” i Excellence FC 4

Publicerat 20 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Excellence Fighting Championship 4 går av stapeln den 15 oktober i Linköping och galan fick nyss en hårt-slående huvudmatch. Hemmafavoriten Jonnie Andersson (1-0) återvänder för att ta sig an brasilianaren Wesley ”Gigante” de Souza (1-1)!

Andersson är en framgångsrik representant av det svenska MMA-landslaget som imponerade i IMMAF World Cup. Han tog klivet till proffs mot Salif Diop på Excellence FC 3 tidigare i år och briljerade med en brutal knockoutvinst i den allra första ronden. 

Trots sin storlek så rör Andersson sig som en mellanviktare, är lätt på fötterna, och lossar iväg blixtsnabba bensparkar. Han har utmärkt sig som en tungviktstalang att hålla ögonen på.

De Souza är en 120 kilo tung och 203 centimeter lång bjässe som utan tvekan lever upp till sitt smeknamn. Han förlorade sin proffsdebut i januari 2018 via TKO men följde upp med en submissionvinst mot Vanderson Barbosa mer än två år senare. 

Utöver en otrolig fysik och storlek har de Souza dessutom brunt bälte i brasiliansk ju-jutsu och är farlig vart matchen än hamnar. 

Läs mer

Excellence Fighting Championship 4: Tillfälligt matchkort 

  • Tungvikt: Jonnie Andersson vs Wesley de Souza
  • Mellanvikt: Daniel Karlsson vs Addis Saljevic 
  • Weltervikt: Linus Lindeberg vs Ebrima Faal
  • (A-klass) Lättvikt: Jafar Yousifi vs Anton Ringvall
  • (A-klass) Fjädervikt: Gustav Holmqvist vs Raham Kafei

ANNONS

Fler Nyheter