Connect with us

Exklusivt

Svensk tungvikt är hetare än någonsin – här är alla proffs!

Publicerat


Nyheter

Svensk tungvikt är hetare än någonsin – här är alla proffs!

Publicerat 6 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har aldrig funnits en bättre tid att tävla i tungvikt i Sverige som MMA-fighter! Förr i tiden var det oerhört glest med svenska tungviktare men nu skull en her turnering kunna framställas med alla talanger som är aktiva idag. 

Under det senaste avsnittet av Käftsmällspodden talade Jonnie Andersson, som gjorde proffsdebut i år, om tungviktslandskapet i Sverige – vilket öppnade upp för denna framställningen. 

Ilir Latifi är Sveriges bästa tungviktare men han tävlar i UFC och kan även ha gått i pension. Därav är han inte en tungviktare som aktivt tävlar i Sverige. 

Nedan finner ni listan på alla aktiva svenska tungviktare! Med aktiv menas det att de har gått minst en tungviktsmatch under de senaste två åren eller har en planerad i år.

Läs mer

Listan: Alla tungviktare i Sverige

Zvonimir ”The Croatian Sensation” Kralj (7-4), GBG MAC

GBG MAC:s Zvonimir Kralj är utan tvekan den med mest erfarenhet samt den som har tävlat som proffs längst. Hans två senaste matcher har gått i catchvikt och lätt tungvikt men ”The Croatian Sensation” har siktet inställt på tungvikt i år. 

  • Noterbara vinster: Fatih Aktas (TKO)

 

Nermin ”Swedish Rocky” Hajdarpasic (4-0), Västerås Fight Club

Få har haft ett sådant genombrott i tungvikt som Nermin Hajdarpasic, som på loppet av ett år radade upp tre segrar inklusive en TKO-vinst i den största hatmatchen i modern svensk MMA. 

Förvisso kommer Hajdarpasics nästa match gå i catchvikt och han har talat om en potentiell flytt till lätt tungvikt, men han lät köra i tungvikt om rätt matchning presenteras. 

  • Noterbara vinster: Salif Diop (TKO), Fatih Aktas (DEC), Irman Smajic (TKO)

 

Irman ”Peoples Champ” Smajic (3-1), Allstars

Den svenska tungviktare som utan tvekan har de mest imponerande A-klassmeriterna är Irman Smajic, som vunnit VM hela två gånger. 

Förvisso har Smajic inte tävlat sedan rivalmötet med Hajdarpasic men han har planer på att återvända för en ny match inom kort. 

  • Noterbara vinster: Fatih Aktas (DEC), Ivan Vivic (TKO)

 

”Brutal” Kevin Munje (1-1), Allstars

Malmöiten Kevin Munje kan mycket väl vara en av de mest fruktade A-klassfighters inom svensk MMA. Hans framemotsedda proffsdebut slutade dessvärre i en chockerande knockoutförlust. Munje återvände dock med en stabil seger via domslut i helgen på Wolf Fight Promotion 4. 

  • Noterbara vinster: Mehdi Abadli (DEC)

Wesley ”Gigante” de Souza (1-1), Redline Training Center

Den något nyinkomna brasilianaren Wesley de Souza har inte tränat på Redline i Malmö länge men han har blivit en del av teamet oavsett. 

Hittills har hans två proffsmatcher gått i Brasilien, och de Souzas skulle ha mött Andersson i huvudmatchen på Excellence FC 4. Dessvärre blev den galan inställd men de Souza är nu på den svenska tungviktskartan och hans match mot Andersson kan bli av på en annan svensk gala…

 

Jonnie Andersson (1-0), Endevour MMA

Med ett brons i IMMAF World Cup och flera andra fina meriter inom A-klass-MMA var Jonnie Anderssons proffsdebut mycket framemotsedd. Han briljerade med en brutal knockout över Salif Diop i den allra första ronden.

Andersson skulle ha mött de Souza i huvudmatchen på EFC 4 men förhoppningsvis ser vi den matchen bokas om. 

  • Noterbara vinster: Salif Diop (KO)

 

Mehdi Abadli (0-1), Halmstad Kampsport

Den mest mystiske tungviktaren på listan är hallänningen Mehdi Abadli – som gjorde proffsdebut i helgen efter tio års MMA-träning. Proffsdebuten slutade inte i vinst, men han gick tre ronder med hårdhänta Munje, vilket bådar gott. Han har dessutom en gedigen BJJ-bakgrund vilket gör honom farlig på marken. 

 

Salif ”The First Black Viking” Diop (0-2), Pancrase

Salif Diop har knappast fått en enda enkel match vare sig som proffs eller amatör. Debuten mot Hajdarpasic och sedan match mot Andersson. Han har dock hårda slag och sparkar samt potential att verkligen röra om i tungviktsrankningen om han skulle besegra en av de andra på listan. 

 

Robin Larsson (0-0), Nova MMA

Nu har Eskilstunas Robin Larsson förvisso inte gjort proffsdebut än men det är på gång. Han återvände efter ett tvåårigt uppehåll med en fin A-klassvinst över Viking Karlsson på FCR 13 och representerade sedan det svenska MMA-landslaget. 

Det är inte helt säkert när proffsdebuten sker, men det förmodas bli inom kort. 

ANNONS

Fler Nyheter