Connect with us

Exklusivt

Lista: De fem SÄMSTA huvudmatcherna i UFC under 2022!

Publicerat


Nyheter

Fem huvudfighter i UFC vi tvingats genomlida under 2022

Pezhman Pars

Publicerat oktober 6, 2022

By Pezhman Pars

Vad hade du hellre gjort än att se någon av dessa fighter?

UFC har hållit ett hutlöst tempo i att producera galor. Tack vare Apex i Las Vegas, som är UFC:s egna “hemmaplan” utan publik har man kunnat hålla många galor där och på så sätt både hållit kostnader nere och låtit fighters från hela världen ta sig dit. Apex blev ett utmärkt tillhåll när de tuffa corona-restriktionerna stängde ner stora delar av världen, många stater i USA inkluderat. År 2020 producerade man hela 41 galor och förra året hamnade man på 43 UFC-galor. Med halva oktober och november och december kvar har UFC hittills producerat 33 evenemang.

Men med så många evenemang och fighter nästintill varje vecka så innebär det också att inte alla fighter, och i vårt fall, huvudmatcher, hållit alltför hög klass. Faktum är att vissa av huvudmatcherna i galorna har varit ljumna eller rakt av dåliga. Nedan listar jag fem av årets sämsta huvudmatcher som UFC har producerat hittills under året.

1. Thiago Santos vs Magomed Ankalaev – 12 mars

På förhand en riktigt spännande fight där den hårt slående Thiago Santos fått omvärldens respekt efter en tuff titmatch mot Jon Jones. Framför sig hade han en duktig striker i Magomed Ankalaev, som trots sin bakgrund i de ryska bergen inte är en lika skicklig brottare.

Men Santos kom aldrig tillbaka till sitt gamla jag från förlusten mot Jones och en långvarig frånvaro på grund av operation av knäet. Det har gjort att hans Fighter i UFC har blivit väldigt passiva eftersom hans motståndare fortfarande fruktar hans styrka. Kombinationen en icke-aggressiv Santos mot passiva motståndare har gjort att hans matcher har varit alldeles för tråkiga att bevittna. Detta var kanske den sämsta. 

2. Vicente Luque vs Belal Muhammed 2 – 16 april

Med två kandidater till en snar titelmatch i den tuffa weltervikt-divisionen var det mycket som stod på spel när dessa herrar gjorde upp i UFC Apex i Las Vegas. Underhållande och farliga Vicente Luque hade besegrat Belal Muhammed i deras första möte 2016 i första ronden, men sedan dess har Muhammed radat upp vinster och returmötet förväntades bli en fingervisning om vem som skulle ta ett stort steg närmare en titelfight.

Belal “Remember the name” Muhammed gjorde återigen det han var bäst på, att göra det jobbigt för sin motståndare med en imponerande brottning och fasthållning. Och det är just det som han fått mycket kritik för. Muhammed vinner sina fighter, och de är hela 21 till antalet, men gör det utan att varken underhålla eller mixa upp sin fightingstil. Det har gjort honom till lite av ett skämt i sociala medier, att hans fighter sällan är roliga och det finns så mycket annat att ägna sig åt.

Denna fight mot Luque var inget undantag. Muhammed vinner matcher, men inte fans. Vi vet att i MMA är underhållningsbiten minst lika viktig.

3. Holly Holm vs Ketlen Vieira – 21 maj

Holly Holm har en gång i tiden varit ett av organisationens största affischnamn och dragplåster men den numera 40-åriga före detta mästaren har sina glansdagar bakom sig. Om du ser denna fight är ordet frustration något som kan poppa upp. Det clinchades väldigt mycket mot buren utan att det faktiskt hände något. Diskussionen efter fighten handlade mer om att domarna hade valt fel vinnare men att den stora förloraren var publiken som fick bevittna detta. Ketlen Vieira vann fighten och tog sig närmare en titelfight.

4. Israel Adesanya vs Jared Cannonier – 2 juli

Här kan vi som fans kräva mer än vi kanske har befogenhet att göra, men Israel Adesanyas senaste matcher har inte helt levt upp till den underhållande stil han hade när han tog organisationen med storm 2018. Nu är det tydligt att han är mer försiktig och avvaktande och sällan utsätter sig för risker. Det har förvisso bidragit till att han är obesegrad i mellanviktsdivisionen, men underhållningsvärdet i vinsterna kan ifrågasättas.

I fighten mot den hårtslående Jared Cannonier visade Adesanya att han har ett högt fightin-iq och fick Cannonier att se riktigt dålig ut, men bara en mästare kan göra det. Adesanya är en av organisationens stora stjärnor, men om vi enbart ser till hur underhållande hans senaste matcher har varit så har den elden slocknat.

5. Mackenzie Dern vs Yan Xianoan – 1 oktober

Mackenzie Dern är en helt otrolig BJJ-utövare och kan nog klå vilken kvinna som helst i världen som vill utmana henne. När det gäller MMA så har hon förvisso ett bra facit men det gånger hon möter en bättre striker har hon gick i vika när hon inte lyckats få ner sig motståndare på mattan. Denna fight kan bäst beskrivas som ljummen och visar hur viktigt mixen är i just mixed martial arts.

Fighten kändes som 25 minuter som aldrig ville ta slut och att vi blev bestulna på fantastiska submissions av Dern. Xiaonan Yan vann fighten via majoritetsdomsut och tog sig ett steg närmare en titelfight.

Läs mer

ANNONS

Fler Nyheter